Στροφή Σαρκοζί: Να αποφευχθεί με κάθε τρόπο ένα Grexit

Στροφή 180 μοιρών έκανε ο Νικολά Σαρκοζί  που δηλώνει τώρα ότι συντάσσεται πλήρως με τη στάση της Γαλλίας για να αποφευχθεί με κάθε τρόπο ένα Grexit.

Ο ηγέτης της γαλλικής κεντροδεξιάς  που μέχρι  τηνπ ερασμένη εβδομάδα κρατούσε πολύ σκληρή στάση στο ελληνικό ζήτμα , τώρα υποστηρίζει  ότι «σημασία πλέον έχει η σωτηρία της ευρωζώνης και όχι της Ελλάδας» και  επανέρχεται  για να τονίσει αυτή τη φορά ότι «πρέπει να γίνουν τα πάντα, προκειμένου να υπάρξει μία συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της».

Από το περιβάλλον του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ υποστηρίζουν ότι ο Σαρκοζί είχε ένα πλάνο: «Την έξοδο της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα». Τα λεγόμενά τους επιβεβαιώνει η στάση που κρατούσε ο ίδιος τις προηγούμενες μέρες. Στις 2 Ιουλίου, μιλώντας στη Monde, επέκρινε σφοδρά την «ανευθυνότητα» του έλληνα πρωθυπουργού, ενώ αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου έκανε λόγο για «κυνισμό» και «δημαγωγία».

Το περασμένο Σάββατο επαναλάμβανε τις θέσεις του στρέφοντας τα βέλη του στον Ολάντ, τον οποίο κατηγορούσε αφενός ότι αναζητούσε συμφωνία «με όποιο κόστος» και αφετέρου ότι υπήρξε υπερβολικά καλός με τον Αλέξη Τσίπρα – «ποιος αποδέχθηκε πρώτος μία κυβέρνηση αποτελούμενη από μέλη της Ακροαριστεράς και της Ακροδεξιάς;».

Μία εβδομάδα μετά, ο τόνος έχει αλλάξει άρδην. Ο Σαρκοζί συντάσσεται πλήρως με τη στάση της Γαλλίας, όπως την όρισε την Τετάρτη από το βήμα της Εθνοσυνέλευσης ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς. «Πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε να βρεθεί λύση και να μην υπάρξει Grexit. Συμμερίζομαι την άποψη του κύριου Ολάντ και του κυρίου Τσίπρα», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος την Τετάρτη βράδυ στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here