Στρατούλης: Η συμφωνία πρέπει να είναι συμβατή με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβεβαιώσεις ότι θεμελιωμένα και ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα θα γίνουν απολύτως σεβαστά  έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, ενώ σε ό,τι αφορά τα εφάπαξ έκανε γνωστό ότι είναι θέμα ημερών η τελική πρόταση και ότι θα κινηθούν «περίπου στα επίπεδα του 2013».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Στρατούλης επανέλαβε ότι έχει παγώσει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις. Για να λήξει και τυπικά το θέμα θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική διάταξη η οποία θα περάσει στο νομοσχέδιο για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις μετά τη συμφωνία.

Αναφορικά με την 13η σύνταξη τόνισε ότι δεν θα μετατεθεί για το 2016, «η διάταξη είναι έτοιμη».

Για το θέμα της ρύθμισης οφειλών ανέφερε ότι έως το τέλος ταμείο αναμένεται να φτάσει τα 150 εκατ. καθώς και ότι «η ροή πάει για 1,5 δισ. το οποίο θα καλύψει το κενό στα ταμεία. Δεν θα δοθεί παράταση στη ρύθμιση των 100 δόσεων».

Ερωτηθείς για την Κεντρική Επιτροπή που συνέρχεται το Σαββατοκύριακο ο κ. Στρατούλης σχολίασε ότι «θα κάνουμε μία πολύ ουσιαστική κουβέντα. Η όποια συμφωνία φέρει η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι συμβατή με αυτά που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here