Στρατούλης: Εκλογές αν δεν υποχωρήσουν οι δανειστές

Πρόωρες εκλογές, ώστε ο λαός να εκφράσει τη βούλησή του, αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος Ιουνίου, πρότεινε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης. 

«Αν οι δανειστές δεν κάνουν πίσω στο απάνθρωπο και αποικιοκρατικό πακέτο, θα υπάρξει δημοκρατική διέξοδος και αυτή είναι οι εκλογές, αφού πρώτα ενημερωθούν οι πολίτες» δήλωσε ο Δ. Σρατούλης στον Αntenna.

Σημείωσε, πάντως, ότι η δέσμευση που έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι να δώσει την μάχη μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναφερόμενος στο αίτημα των δανειστών για κύριες συντάξεις 300 ευρώ και επικουρικές 30 ευρώ σχολίασε ότι «αν πρότειναν αυτά τα μέτρα στις χώρες τους, θα έψαχναν ελικόπτερο να φύγουν».

Όπως υποστήριξε, οι δανειστές συμπεριφέρονται απέναντι στη χώρα σαν να ήταν αποικία και τα μέτρα που προτείνουν δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά.

O κ. Στρατούλης σημείωσε πως οι πιστωτές απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, τη μείωση των δαπανών για το ασφαλιστικό κατά 1% του ΑΕΠ ετησίως, προκειμένου να εξοικονομηθούν ετησίως 1,8 δισ. ευρώ.

Αυτό σημαίνει, εξήγησε, ότι θα πρέπει να μειωθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις, να καταργηθεί το ΕΚΑΣ, αλλά και τα οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα.

 

Σταθάκης: «Είχαμε τα λεφτά αλλά επιλέξαμε να μην το κάνουμε»

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί τις νέες προτάσεις που έθεσαν στο τραπέζι οι δανειστές», δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης στο BBC Radio, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας η χώρα είχε τα κεφάλαια για να καταβάλει τη δόση στο ΔΝΤ αλλά επέλεξε να μην το κάνει. Υπογράμμισε ωστόσο ότι η χώρα πρέπει να μείνει στο ευρώ.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here