Δ.Στρατούλης: Aυτό είναι το εναλλακτικό σχέδιο. Το «Oχι», δεν ηττήθηκε

ΦΩΤΟ: IN TIME

Με σύνθημα το «Το Όχι, δεν ηττήθηκε! Συνεχίζουμε» ο Δημήτρης Στρατούλης θα μιλήσει σήμερα Πέμπτη στις 8.30 το απόγευμα στον Βόλο  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Αριστερής Πλατφόρμας κατά της υπογραφής τρίτου μνημονίου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Με το βλέμμα στην πόλη» της ΕΡΤ Βόλου, λίγες ώρες πριν από την ανοιχτή εκδήλωση  ο Δημήτρης Στρατούλης υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για προεκλογική κίνηση, όπως δεν ήταν προεκλογικές κινήσεις η επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη, αλλά και αυτές της Ζωής Κωνστναντοπούλου, λέγοντας ότι πρόκειται  για πρωτοβουλίες που αφορούν τις θεσμικές τους αρμοδιότητες.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο εναλλακτικό σχέδιο – λύση που προτείνει η Αριστερή Πλατφόρμα ως τρόπο διαφυγής από τα μνημόνια.  Οπως είπε, περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – μετάβαση στο εθνικό νόμισμα με τρόπο συντεταγμένο, αμφισβήτηση και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών, φορολόγηση των υψηλών κερδών και του μεγάλου πλούτου, έλεγχο των συστημικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, χρηματοδότηση αναπτυξιακού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και κυρίως τον τερματισμό της λιτότητας και την αποκατάσταση των λεηλατημένων από τα μνημόνια εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Όσον αφορά στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των πολιτών δείχνουν να έχουν αποδεχθεί την υπογραφή νέου μνημονίου ως αναγκαίο και ως εκ τούτου στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Στρατούλης δήλωσε με νόημα πως το «ωσαννά των βαΐων» μετατρέπεται εύκολα σε «σταύρωσον αυτόν», όταν θα αρχίσουν να φαίνονται οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις του νέου μνημονίου.

-

 

Την εκδήλωση χαιρετίζουν ο Κώστας Δελημήτρος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς, δημοτικός σύμβουλος Βόλου και η Μαρία Νεοφώτιστου, συντονίστρια στο Στέκι Αλληλεγγύη για όλους.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here