Στους 192 οι νεκροί του κορονοϊού στην Ελλάδα

Ένας 79χρονος, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αττικόν, είναι το τελευταίο θύμα του Covid-19 στη χώρα μας.

Ο ηλικιωμένος άνδρας κατέληξε το απόγευμα της Δευτέρας και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Με τον θάνατο του 79χρονου αυξάνονται σε 192 τα θύματα του ιού στην Ελλάδα, όπου σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό του Ε0ΔΥ έχουν καταγραφεί 3.390 κρούσματα.

Μερική άρση καραντίνας στον Εχίνο

Έπειτα από σύσκεψη χθες στον θάλαμο επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του Νίκου Χαρδαλιά, και σε συνεννόηση με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, αποφασίστηκε η μερική άρση της καραντίνας στην Κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης και η 7ήμερη εφαρμογή μέτρων ως εξής:

1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες που κυκλοφορούν εντός και εκτός της Κοινότητας.
2. Συνέχιση της απαγόρευσης και αναστολής λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου.
3. Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 6:00 καθημερινά.
4. Απαγόρευση κάθε ιδιωτικής και δημόσιας συνάθροισης, με εξαίρεση ενδοοικογενειακών συγκεντρώσεων συγγενών α’ βαθμού και έως 8 άτομα με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση όρων ατομικής προστασίας.

Στο πλαίσιο των παραπάνω μέτρων εντάσσεται και η Κοινότητα Μύκης για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Αποχωρεί ο ΕΟΔΥ από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ ολοκληρώθηκε η ιχνηλάτηση που διενεργούνταν εδώ και 10 μέρες στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, με τον εντοπισμό 15 κρουσμάτων.

Οι κινητές μονάδες υγείας του ΕΟΔΥ αποχωρούν από την περιοχή και σταματούν  οι δειγματοληψίες, καθώς μετά τη λήψη περισσότερων από 400 δειγμάτων, που αντιστοιχούν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 10% της κοινότητας, διαπιστώθηκε πως τα θετικά δείγματα ήταν περιορισμένα σε συγκεκριμένες εστίες και δεν υπήρξε διασπορά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here