Στους 42 οι νεκροί Παλαιστίνιοι- Kλιμακώνεται η βία στα Κατεχόμενα (βίντεο)

Άλλοι δύο Παλαιστίνιοι πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, το Σάββατο το βράδυ μετά από επιθέσεις με μαχαίρι κατά Ισραηλινών δυνάμεων στη Χεβρώνα και στην Καλάντια, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπως αναφέρουν ισραηλινές πηγές. 

Οι νεκροί αυτοί ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των νεκρών Παλαιστίνιων σε 42 από τις αρχές του Οκτώβρη, σε μιά επικίνδυνα συνεχιζόμενη κλιμάκωση της βίας στη περιοχή.

Την ίδια στιγμή Παλαιστινιακές πηγές καταγγέλλουν ότι 200 Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν με πέτρες και βόμβες μολότωφ σε Παλαιστινιακά χωριά κοντά στη Χεβρώνα.

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί ωστόσο ένα βίντεο, στο οποίοι φαίνονται Ισραηλινοι στρατιώτες να συνεργάζονται με ένοπλο έποικο που μόλις είχε πυροβολήσει έναν Παλαιστίνιο στη Χεβρώνα, αφήνοντας μάλιστα δίπλα στη σορό του ένα αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι.

Το επίμαχο βίντεο που εγείρει υποψίες ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συγκάλυψαν δολοφονία Παλαιστίνιου από έποικο δόθηκε στη δημοσιότητα από την οργάνωση Νεολαία Ενάντια στους Εποικισμούς.

Το βίντεο δείχνει τις εικόνες αμέσως μετά τη στιγμή που ο 18χρονος  Φαντίλ Καουάσμι έχει πυροβοληθεί  από ισραηλινό έποικο στη Χεβρώνα. Κοντά στο 12ο δευτερόλεπτο περίπου,  ένας Ισραηλινός στρατιώτης  φαίνεται να δίνει σε έναν άλλο στρατιώτη ένα αντικείμενο, κι αυτός το πετάει δίπλα στη σορό του Παλαιστίνιου, γεγονός που εγείρει υπόνοιες ότι δίπλα στο νεκρό τοποθετήθηκε πιθανότατα μαχαίρι.

Σε κάθε περίπτωση είναι χαρακτηριστική η αντίδραση των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, οι οποίες δεν κάνουν καμία ενέργεια για να αφοπλίσουν τον ένοπλο Ισραηλινό που βρίσκεται δίπλα τους και αν μη τι άλλο να τον προσαγάγουν ώστε να ανακριθεί.

Αντιθέτως οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής αργότερα προχώρησαν σε σύλληψη του συντονιστή τύπου της οργάνωσης Νεολαία Ενάντια στους Εποικισμούς, Άχμαντ Αμρ, όπως και ενός Παλαιστίνιου που ήταν μάρτυρας στο περιστατικό.

Ο φόνος του Παλαιστίνιου συνέβη στην οδό Σουχάντα (των Μαρτύρων) μια από τις κεντρικότερες οδούς του Αλ Χαλίλ (Χεβρώνας), μεγάλο μέρος της οποίας είναι απαγορευμένο για τους Παλαιστίνιους κατοίκους και προορίζεται για αποκλειστική χρήση από τους Ισραηλινούς εποίκους και τις δυνάμεις κατοχής

Πηγές: Maan, Electronic  Intifada

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here