Στουρνάρας: Σε 10 ημέρες θα έχουν λυθεί τα προβλήματα των επιχειρήσεων

ΦΩΤΟ:EUROKINISSI

Στις επόμενες δέκα ημέρες θα έχουν επιλυθεί τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από τους ελέγχους στη διακίνηση κεφαλαίων διαβεβαίωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι  στην ΤτΕ .

Ο κεντρικός τραπεζίτης προανήγγειλε τη σύνταξη «οδικού χάρτη» «για το πως θα προχωρήσουμε από εδώ και στο εξής» , τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο bail – in.

Όπως διευκρίνισε, μέχρι στιγμής οι εγκρίσεις που έχουν δοθεί για τις εισαγωγές βρίσκονται πολύ κοντά στο μέσο μηνιαίο επίπεδο που εισαγωγών που πραγματοποιούνταν προ κρίσεως.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα και αφορούσε στο θέμα των επιπτώσεων στην αγορά από τους ελέγχους στη διακίνηση κεφαλαίων.

Στη σύσκεψη μετείχαν ακόμη ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας, του ΕΒΕΑΚωνσταντίνος Μίχαλος, της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης και ο εκπρόσωπος του ΣΕΤΕ Γιώργος Βερνίκος.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here