Στουρνάρας προς Ζωή: Εχω επιβαρυμένο πρόγραμμα. Δεν θα έρθω στη Βουλή

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

«Δεν έχει νόημα η δική μου παρουσία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου», τονίζει σήμερα Τρίτη σε επιστολή του προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, αρνούμενος για δεύτερη φορά να καταθέσει για την υπόθεση της Siemens και την υπογραφή του, στο συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου με την εταιρεία.

Ο κεντρικός τραπεζίτης επικαλείται το γεγονός ότι στις συνεδριάσεις  δεν μετέχει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων και των βουλευτών τους αλλά και το επιβαρυμένο πρόγραμμά του.

Τονίζει  πως δεν έχει καταθέσει μέχρι στιγμής, αφού δεν κλήθηκε να μεταβεί τις ημέρες που είχε τονίσει ότι μπορεί να πάει και δηλώνει πρόθυμος να προσέλθει μετά τις εκλογές.

Ολόκληρη η Επιστολή του κ. Γιάννη Στουρνάρα είναι η εξής:

«Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Ευχαριστώ για την πρόσκληση που αποστείλατε με τηλεομοιοτυπία (fax) στο γραφείο μου την Κυριακή 23 Αυγούστου 2015 για να παραστώ στις 25 Αυγούστου 2015 στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου.

Το επιβαρυμένο πρόγραμμά μου δεν μου επιτρέπει δυστυχώς να παρευρεθώ, δεδομένου ότι η σχετική πρόσκληση εστάλη μόλις μία εργάσιμη ημέρα πριν από τη συνεδρίαση, και δεν είναι συνακολούθως δυνατή η ακύρωση ή ο επαναπροσδιορισμός μιας σειράς από προγραμματισμένες συναντήσεις.

Εξάλλου, με προηγούμενες επιστολές μου (19 και 25 Ιουνίου 2015), τις οποίες σας επισυνάπτω, σας είχα γνωστοποιήσει ικανό αριθμό ημερομηνιών – τουλάχιστον επτά – μέσα στον Ιούλιο, κατά τις οποίες ήμουν διαθέσιμος να προσέλθω σε συνεδριάσεις επιτροπών της Βουλής, αλλά δεν έλαβα σχετική πρόσκληση.

Επιπλέον, είναι κοινώς γνωστό και προκύπτει και από τις έως τώρα συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής μετά την παραίτηση της Κυβέρνησης και την κατ’ ουσία δρομολόγηση της προεκλογικής περιόδου, ότι στις συνεδριάσεις αυτές δεν μετέχει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων και των βουλευτών τους, ώστε να έχει νόημα η δική μου παρουσία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου.

Είναι αυτονόητο ότι είμαι στη διάθεση της Βουλής μετά τη διεξαγωγή των εκλογών και τον σχηματισμό Κυβέρνησης και βεβαίως μετά από συνεννόηση του Γραφείου του Προέδρου της Βουλής και του Γραφείου μου, για καλύτερο συντονισμό προκειμένου να βρεθούν αμοιβαίως πρόσφορες ημερομηνίες.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Στουρνάρας»

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here