Στουρνάρας: Πλησιάζουμε σε συμβιβασμό-συμφωνία

«Ουδείς έχει λάβει πολιτική εντολή για Grexit, είτε εξαιτίας ατυχήματος, είτε από πρόθεση. Για το λόγο αυτό είμαι αισιόδοξος ότι τελικώς θα επιτευχθεί συμφωνία», δήλωσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας σήμερα Τρίτη σε συνέδριο που διοργάνωσε στο Λονδίνο το think-tank Chatam House. Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος της απόστασης για τη δημοσιονομική σταθερότητα και ότι οι δύο πλευρές προσεγγίζουν.

Στέλνοντας μηνύματα και προς την κυβέρνηση, ο Διοικητής της ΤτΕ, σημείωσε με νόημα πως περισσότερο από το 80% των Ελλήνων δεν θέλουν την έξοδο, ενώ το 65% των ερωτηθέντων στις δημοσκοπήσεις είναι πρόθυμοι να προβούν σε περαιτέρω θυσίες για να παραμείνουν στο ευρώ.

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι η τεράστια δημοσιονομική προσαρμογή που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, πρωτοφανής για χώρα μέλος του ΟΟΣΑ(και την οποία αποκάλεσε επιτυχία εξορθολογισμού της ελληνικής οικονομίας»),  έχει μειώσει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και έχει «θυμώσει» το εκλογικό σώμα.

Υπογράμμισε πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλες αυξήσεις στους φόρους, προσθέτοντας όμως πως πρέπει να εξαλειφθούν οι εξαιρέσεις. Είπε ακόμη πως υπάρχουν περιθώρια εξορθολογισμού στο ασφαλιστικό σύστημα με την κατάργηση των προνομίων και των εξαιρέσεων που απολαμβάνουν ορισμένες ομάδες του πληθυσμού.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here