Στουρνάρας για Novartis: Αισχρές συκοφαντίες αγνώστων μαρτύρων-Σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής τώρα

Για αισχρές συκοφαντίες σε βάρος του ίδιου και της συζύγου του έκανε λόγο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

Τάχθηκε κατά της πρότασης για μη δίωξη και ζήτησε συγκρότηση της επιτροπής που ορίζει το Σύνταγμα σήμερα. «Όχι πρόταση για μη δίωξη λόγω αποσβεστικής προθεσμίας, που υποκρύπτει τη μικρόψυχη σκοπιμότητα να διατηρηθεί δραστικό το φαρμάκι της συκοφαντίας, χωρίς το αντίδοτο της υπεράσπισης. Συγκρότηση της Επιτροπής που ορίζει το Σύνταγμα, σήμερα, προκειμένου να εξετάσει άμεσα όλες τις κατηγορίες, οι οποίες για όσο χρόνο παραμένουν χωρίς απόδειξη, συνιστούν συκοφαντίες», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στους προστατευόμενους μάρτυρες του χαρακτήρισε ψευδολόγους που φορούν την κουκούλα της ανωνυμίας και υποστήριξε ότι επαναλαμβάνουν με ακρίβεια αυτά που καιρό αναμασά κυριακάτικη εφημερίδα που έχει αναλάβει εργολαβικά τη δυσφήμισή του.

Ακόμη, μίλησε για αγνώστων στοιχείων μάρτυρες που έχουν καταθέσει για το πρόσωπό του, για το διάστημα που ήταν υπουργός Οικονομικών, ότι δωροδοκήθηκε με τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ από τον Κ. Φρουζή και ότι με απόφασή του εκταμιεύτηκαν 65 εκατομμύρια ευρώ προς τη Novartis.

«Οι μαρτυρίες αυτές στο σύνολό τους είναι εντελώς ψευδείς», πρόσθεσε ο διοικητής της ΤτΕ και συνέχισε: «Μάταια ζητώ εβδομάδες τώρα να μου δείξουν σχετικές αποφάσεις μου και τις υπογραφές που έβαλα για να υλοποιηθούν. Απλά, δεν υπάρχουν». Μεταξύ άλλων, παρατήρησε ότι «αυτά σε λίγο θα ανέβουν σε παραστάσεις στο Δελφινάριο».

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, οι ψευδείς αυτές κατηγορίες πλήττουν κατά βάναυσο και αισχρό τρόπο τον πυρήνα της προσωπικότητάς του, την τιμή και την αξιοπρέπειά του και τον εμφανίζουν ως άπιστο κρατικό λειτουργό που δωροδοκήθηκε για να βλάψει τη πατρίδα του διαχύθηκαν στο εξωτερικό και πλήττουν καίρια το κύρος του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας.

Εξάλλου, ο διοικητής της ΤτΕ ανέφερε ότι η σύζυγός του και η εταιρεία της Mindwork έχουν κατασυκοφαντηθεί και δυσφημηστεί από το 2013 με κύριο στόχο τον ίδιο.

«Ουδέποτε η Mindwork έλαβε υψηλότερες αμοιβές από τις δέουσες», είπε και υποστήριξε ότι οι χορηγίες της Novartis στα συνέδρια της εταιρείας δεν διαφέρουν από χορηγίες άλλων εταιρειών, όπως και ότι η Νovartis είχε πολύ μικρή σημασία για το οικονομικό αποτέλεσμα της Mindwork.

Επίσης, ανέφερε ότι όσο ήταν υπουργός Οικονομικών οι χορηγίες της Novartis στη Mindwork αποτέλεσαν το 2,3% του κύκλου εργασιών της.

«Ζητώ συγγνώμη από τη συζυγό μου για τα όσα αισχρά και συκοφαντικά υποφέρει μαζί μου.Της ζητώ συγγνώμη και της ζητώ να κάνει υπομονή», σημείωσε ο κ. Στουρνάρας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here