Στον Ζαγοραίο οι τομεάρχες Δικαιοσύνης της ΝΔ–Ερώτηση 15 βουλευτών

 

Τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ηλία Ζαγοραίο, προκειμένου να ζητήσουν διευκρινήσεις για την εισαγγελική έρευνα στο Μάτι, επισκέφθηκαν,  ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, Κώστας Καραγκούνης.

«Επισκεφθήκαμε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για να ζητήσουμε διευκρινήσεις σχετικά με τη συνέχεια της εισαγγελικής έρευνας για την τραγωδία στο Μάτι ιδίως μετά τη χθεσινή ξαφνική παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου η οποία ήδη έχει ανασκευαστεί με νεότερη προφανώς λόγω αυτής της αντίδρασης» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, προσθέτοντας πως η έρευνα πρέπει να συνεχίσει με ταχείς ρυθμούς καθώς αυτό ζητούν οι οικογένειες των θυμάτων αλλά και ολόκληρη η κοινωνία.

«Ευθύνες, λάθη, καθυστερήσεις και πολυάριθμες παραλείψεις από το υπουργείο Υγείας στην αντιμετώπιση της τραγωδίας στο Μάτι», καταγγέλλουν 15 βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι με επικεφαλής τον Βασίλη Οικονόμου κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή.

Οι βουλευτές της ΝΔ καλούν τον υπουργό Υγείας να εξηγήσει, μεταξύ άλλων, γιατί δεν υλοποιήθηκαν από το υπουργείο Υγείας οι προβλεπόμενες και ισχύουσες ενέργειες βάσει του επίσημου σχεδιασμού του υπουργείου Εσωτερικών – Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και αν υπήρξε εισήγηση από την Κεντρική Υπηρεσία για τη συγκρότηση κλιμακίου για υγειονομικούς ελέγχους στην περιοχή.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here