Στον Βαγγέλη Μαρινάκη ο ΔΟΛ και 22% των μετοχών του Mega-Τα παλιά ΜΜΕ στα χέρια της νέας διαπλοκής

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

O εφοπλιστής, επιχειρηματίας ΜΜΕ και μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος ιδιοκτήτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), καθώς κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά, η οποία ανέρχεται στα 23 εκατ. ευρώ.

Με την εξέλιξη αυτή, εάν ολοκληρωθεί, ο Β. Μαρινάκης αποκτά επίσης το 22% του Mega, τις οποίες κατέχει ο ΔΟΛ και μαζί με τις άλλες εφημερίδες και τα ΜΜE της άμεσης επιρροής του(Παραπολιτικά, Επέβνδυση, Ελευθερία του Τύπου), αναδεικνύεται σε μεγάλο παράγοντα της νέας διαπλοκής στη χώρα.

Από την άλλη, εντύπωση προκαλεί οτι ο Ιβάν Sαββίδης που πρόσφατα απέκτησε το 19,6% των μετοχών του Mega, δεν μπήκε δυνατά στη διεκδίκηση του ΔΟΛ που θα του έδινε ουσιαστικά τις μισές μετοχές του Mega.

Στις 12:00 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η πλειοδοτική διαδικασία και άνοιξαν οι φάκελοι των προσφορών των διεκδικητών, παρουσία συμβολαιογράφων και της εταιρείας Grant Thornton η οποία έχει οριστεί ως ειδική εκκαθαρίστρια, σε συνεργασία με τη δικηγορική εταιρεία «Ανδρέας Αγγελίδης».

Η πλειοδοτική διαδικασία είχε δύο σκέλη: μία για το τμήμα των τίτλων και των συμμετοχών και μία για το πακέτο των ακινήτων. Οι τέσσερις εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές για το πρώτο κομμάτι, ήταν ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης με προσφορά η οποία ανήλθε στα 22.892.600 ευρώ, η DIMERA, συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, με προσφορά στα 11.926.000 ευρώ, η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία VEGATA με προσφορά στα 21. εκατ. ευρώ και μία αγγλική εταιρεία η οποία κατέθεσε προσφορά ύψους των 100.000 ευρώ.

Στο πακέτο των ακινήτων την υψηλότερη προσφορά κατέθεσε η ALPHA Αστικά Ακίνητα, με ποσό που ανήλθε στα 3.780.000 ευρώ. Η εταιρεία «Σαντορίνη» κατέθεσε προσφορά η οποία ανήλθε στα 3.001.123 ευρώ και η εταιρεία «New Mile Ακίνητα» με προσφορά στα 100.000 ευρώ.

Ωστόσο, η διαδικασία δεν τελειώνει εδώ. Αναμένονται ενστάσεις από τους επιχειρηματίες και τον τελευταίο λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη. Συνεπώς, στις δικαστικές αίθουσες, μετά την εκδίκαση των ενστάσεων, αναμένεται να γίνει γνωστός ο νέος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here