Στον ΟΠΑΠ το 36,7% της stoiximan.gr με 50 εκατ. ευρώ

Ο ΟΠΑΠ ΑΕ ανακοινωσε ότι απέκτησε μεγάλο πακέτο μετοχών της stoiximan.gr μέσω της κατά 100% θυγατρικής της, της OPAP Investment Ltd.

Η ΟΠΑΠ Επενδυτικη αποκτά το 36,75% στη μητρική εταιρεία του Ομίλου Stoiximan, TCB Holdings Ltd, έναντι τιμήματος 50 εκατ. ευρώ.

Η Stoiximan παρέχει υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα και την Κύπρο, όπως και στη Ρουμανία και τη Γερμανία -στις τελευταίες δύο με το εμπορικό σήμα Betano. Το 2017, ο Όμιλος Stoiximan κατέγραψε έσοδα 136 εκατ. ευρώ και κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων περίπου 16 εκατ. ευρώ.

Ο επένδυση πρέπει να εγκριθεί απο τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού και ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιγνίων. Με την ολοκλήρωση της έρευνας «δέουσας επιμέλειας», θα αποκρυσταλλωθούν και οι όροι της επένδυσης και θα δημοσιοποιηθουν οι πλήρεις λεπτομέρειες.

Ο Όμιλος Stoiximan, με την ίδια διοικητική ομάδα, θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα από τις διαδικτυακές δραστηριότητες του ΟΠΑΠ.

Οι επενδύσεις αυτές ευθυγραμμίζονται με μία από τις βασικές στρατηγικές προτεραιότητες του ΟΠΑΠ, την Αξιοποίηση των πλέον Σύγχρονων Ψηφιακών και Τεχνολογικών Δυνατοτήτων. Έπειτα από την ολοκλήρωση, το περασμένο καλοκαίρι, του μεγάλης κλίμακας προγράμματος για τον τεχνολογικό μετασχηματισμό του δικτύου του, ο ΟΠΑΠ εστιάζει στην ανάπτυξη των διαδικτυακών του δραστηριοτήτων και τις επόμενες ημέρες θα διαθέσει στην αγορά το Pamestoixima.gr, τη νέα πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματισμού μέσω διαδικτυακών καναλιών και φορητών συσκευών.

Ο Ντάμιαν Κόουπ, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ σχολίασε:

«Φιλοδοξώντας να καθιερώσουμε τον ΟΠΑΠ ως εταιρεία ψυχαγωγίας και τυχερών παιγνίων παγκόσμιου επιπέδου, γνωρίζουμε ότι πρέπει να προσφέρουμε στους πελάτες μας μία ελκυστική και ανταγωνιστική παικτική εμπειρία στο διαδίκτυο. Η επικείμενη λειτουργία της νέας μας διαδικτυακής πλατφόρμας αθλητικού στοιχηματισμού Pamestoixima.gr είναι το πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση. Επίσης, μέσα στους επόμενους 12 μήνες, πρόθεσή μας είναι να προστεθούν επιπλέον προϊόντα στο κανάλι του διαδικτύου. Η νέα πλατφόρμα θα προσφέρει ανταγωνιστικές αποδόσεις στους πελάτες μας στην Ελλάδα και θα δημιουργήσει πρόσθετα έσοδα από προμήθειες για τους πράκτορες του δικτύου μας.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here