Στον ναύσταθμο Σαλαμίνας ρυμουλκείται με κλίση το «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού μετά την σύγκρουση με εμπορικό-Δύο οι τραυματίες

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στο Ναυσταθμό της Σαλαμίνας ρυμουλκείται το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού το οποιο κόπηκε στα δύο σήμερα στις 7:30 το πρωί έξω από το λιμάνι του Πειραιά  έπειτα από σύγκρουση με μεγάλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της εταιρείας Maersk που «πέρασε απο πάνω» του! Ειδικότερα, το εμπορικό πλοίο «Maersk Launceston» με σημαία Πορτογαλίας προσέκρουσε στο ναρκοθηρευτικό πλοίο «Καλλιστώ».

 

Το «Καλλιστώ» έβγαινε από το ναύσταθμο, όταν το φορτηγό πλοίο έπεσε στην πρύμνη του με αποτέλεσμα να υπάρξει ρήγμα και εισροή υδάτων. Δύο τουλάχιστον είναι οι τραυματίες από τη σύγκρουση και έχουν μεταφερθεί στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Οι δύο τραυματίες περισυνελέγησαν από τη θάλασσα. Σύμφωνα με πληροφοριες έχουν υποστεί καταγματα αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή τους. Συνολικά το «Καλλιστώ» είχε 27 άτομα πλήρωμα.

Έχει δοθεί ήδη εντολή εγκατάλειψης του πλοίου.

Άμεσα ενημερώθηκε ο Θάλαμος Επιχειρήσεων στο Υπουργείο Ναυτιλίας και στο σημείο έσπευσαν ενισχύσεις με ρυμουλκά από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πώς έγινε η σύγκρουση των δύο πλοίων.

Η ανακοίνωση του ΠΝ έχει ως εξής: «Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 και περί ώρας 07:30 στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού σημειώθηκε πρόσκρουση εμπορικού πλοίου με το ΝΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ. Από το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες αντιμετώπισης του περιστατικού».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here