Στον Κορυδαλλό ο Γιαγτζόγλου, με απόφαση της ΚΕΔ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Στις φυλακές του Κορυδαλλού θα μεταχθεί στις 10 Απριλίου Κωνσταντίνος Γιατζόγλου, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών. Η μεταγωγή, σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής, γίνεται στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των φυλακών Κορυδαλλού, ως φυλακής υποδίκων.

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής από τις φυλακές Κορυδαλλού θα φύγουν 52 κατάδικοι και θα μεταχθούν στο σωφρονιστικό κατάστημα 27 υπόδικοι, ανάμεσα τους και ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου.

Mε την απόφαση αυτή, ικανοποιείται το αίτημα του απεργού πείνας Κ. Γιαγτζόγλου, και αναμένεται να εκτονωθεί το κλίμα έντασης και βίας στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει δεκάδες επιθέσεις τις τελευταίες μέρες.

Η ανακοίνωση του υπ. Δικαιοσύνης

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης σημειώνεται: «Στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού προωθείται η πλήρης μετατροπή του σε κατάστημα υποδίκων. Γι’ αυτό το λόγο, αποφασίστηκε σήμερα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η μεταγωγή των πρώτων 52 καταδίκων από το Κ.Κ. Κορυδαλλού σε άλλα Καταστήματα και, παράλληλα, η μεταγωγή σ’ αυτό 27 υποδίκων. Η εκτέλεση αυτών των μεταγωγών θα γίνει κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here