Στον εισαγγελέα σήμερα οι Ρουβίκωνες για τα φέιγ βολάν!

Στον εισαγγελέα οδηγουνται σήμερα Παρασκευή τα οκτώ  μέλη του Ρουβίκωνα που «τάραξαν» το δήμαρχο Τήνου επειδή πέταξαν φέιγ βολάν στο δημαρχείο, διαμαρετυρόμενα για το θάνατο δυο εργατών καθαριότητας.

Το τραγικό εργατικό ατύχημα έγινε παραμονή Πρωτομαγιάς και δύο εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους όταν το απορριμματοφόρο στο οποίο επέβαιναν ανετράπη σε γκρεμό βάθους περίπου 100 μέτρων στην Ποταμιά.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν φέιγ βολάν και στη συνέχεια αποχώρησαν, ωστόσο, έπειτα από μήνυση του δημάρχου, Γ. Σιώτου, συνελήφθησαν όταν ετοιμάζοινταν να επιβιβασθούν σε πλοίο για να γυρίσουν στην Αθήνα και θα οδηγηθούν σήμερα το μεσημέρι ενώπιον του εισαγγελέα της Σύρου.

Οι  8 Έλληνες κατηγορούνται για διατάραξη οικιακής ειρήνης επειδή πέταξαν φέιγ βολάν και κατήγγειλαν την θλιβερή μηχανική  κατάσταση των απορριματοφόρων, τα οποία αναγκάζονται να οδηγούν οι εργαζόμενοι

«Εδώ και ένα χρόνο ζητουσαν οι εργαζομενοι να αλλάξετε τα σαπάκια που τους βάζετε να οδηγούν» είπαν τα μέλη της αναρχικής συλλογιτκότητας. «Αν δεν είστε σε θέση να κάνετε κάτι, τότε να κάνετε κάτι άλλο στη ζωή σας, δεν είναι υποχρεωτικό να είστε δήμαρχοι και αντιδημαρχοι και να τσεπώνετε χρηματάκια και 3 χιλιάρικα το μήνα. Ενα χρόνο πριν το κατήγγειλαν στο δημοτικό συμβούλιο και δίνετε χρήματα για τουρισμο και αλλού, όχι για τα σαπάκια. Μπορουσατε να δώσετε χρήματα και δεν τα δώσατε, το επιλέξατε. Να δώσετε τους μισθούς που χρωστάτε και να αλλάξετε τα σαπάκια. Ο δήμαρχος ειναι και υποψήφιος διδάκτορας εργατικού δικαίου τρομάρα του…»

Μπορείτε να δείτε το βίντεο της παρέμβασης  εδώ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here