Στον εισαγγελέα ο απαγωγέας των δυο 11χρονων

Ενώπιον του δικαστηρίου της Λάρνακας αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 35χρονος Γεώργιος Νικολάου, από τη Λευκωσία, κατηγορούμενος για την απαγωγή δύο 11χρονων αγοριών.
Οι πολύωρες έρευνες της Αστυνομίας, μετά τον εντοπισμό των δύο παιδιών δεν έδωσαν απαντήσεις για τα κίνητρα της απαγωγής που συγκλόνισε και κράτησε σε αγωνία για οκτώ ώρες την Κύπρο, παρότι ο συλληφθείς επιμενει ότι ήθελε να ζητήσει μόνο λύτρα.
Ο 35χρονος δράστης, Γιώργος Νικολάου,  ο οποίος διέμενε στη Λάρνακα, είναι προγραμματιστής ιστοσελίδων. Στο διαμέρισμα του, όπου ανακρινόταν πολλές ώρες μετά τη σύλληψη, ο Νικολάου ομολόγησε την απαγωγή και επέμενε να λέει ότι το έκανε για να ζητήσει λύτρα. Ωστόσο, δεν έπεισε τους ανακριτές, οι οποίοι επί ώρες εξέταζαν τα προσωπικά του αντικείμενα στο διαμέρισμα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλέφωνα κ.λπ. αναζητώντας απαντήσεις για τα κίνητρα της απαγωγής.
Οι ενδείξεις, που έχουν μέχρι στιγμής στα χέρια τους οι ανακριτές αποκλείουν το σενάριο ο δράστης να ενήργησε με σκοπό τα λύτρα, καθώς δεν επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους γονείς από τη στιγμή της απαγωγής, έως και οκτώ ώρες μετά την απαγωγή. Εντουτοις δεν αποκλείεται ο δράστης να σχεδίαζε να ζητήσει λυτρα την επομενη μέρα, παροτι η όλη απαγωγή έγινε μάλλον ερασιτεχνικα -κρατούσε τα παιδιά στο σπιτι του…
Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες δεν επιβεβαιώνεται το σενάριο εμπλοκής και δεύτερου προσώπου στην υπόθεση. Ο εντοπισμός των παιδιών και η σύλληψη του υπόπτου, έγιναν χάρη στην παρατηρητικότητα πολιτών και τη συνεργασία τους με την Αστυνομία –γείτονες του δράστη τον θεώρησαν υποπτο.

Τα παιδιά διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου κρατήθηκαν στη διάρκεια της νύκτας για προληπτικούς λόγους. Η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία και δεν έχουν κακώσεις, μάλλον δε ναρκωθηκαν με υπνωτικό σε λεμοναδα για να μεταφερθουν στο σπιτι του δράστη. Ο δε δράστης τα απηγαγε παριστάνοντας «ένα νέο δάσκαλο στο σχολείο» που ηθελε βοήθεια για να μεταφέρει βιβλία. Υπήρχε και τριτο παιδι στη συντροφιά, που δεν πήγε μαζί με τα δυο αγόρια που απήχθησαν, επειδή όπως είπε  «ο άντρας αυτός δεν μου φάνηκε για δάσκαλος»

Ο ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ

Τα δυο  αγόρια βρέθηκαν σε διαμέρισμα κοντά στο Δημοτικό Σχολείο Καμάρες στη Λάρνακα.

Ο άνθρωπος που ειδοποίησε την αστυνομία ανέφερε ότι ο αδερφός του, τον ενημέρωσε πως τα χαρακτηριστικά του δράστη, όπως τα έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, προσομοίαζαν με έναν γείτονα.

Επιπλέον του είπε ότι είδε το συγκεκριμενο άνδρα να αλλάζει πινακίδες στο αυτοκίνητό του τις τελευταίες μέρες. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, έμοιαζε με τις περιγραφές που είχαν δοθεί από τις Αρχές.

NISSAN DRASTH

 

Γείτονας ανέφερε  ότι δύο αστυνομικοί εισήλθαν στο διαμέρισμα του υπόπτου και  βρήκαν το δράστη με τα δύο παιδιά, τα οποία «έμοιαζαν σαν ναρκωμένα».

Τα αγόρια απομακρύνθηκαν από τον έναν αστυνομικό και ο δεύτερος έμεινε στο διαμέρισμα με τον απαγωγέα, ο οποίος καθόταν απαθής στον καναπέ και δεν αντιδρούσε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here