Στον εισαγγελέα αύριο οι 20 του Ρουβίκωνα για την απόπειρα εισβολής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν αύριο το πρωί τα 20 μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», για την απόπειρα εισβολής, που πραγματοποίησαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι προσαγωγές τους μετατράπηκαν σε συλλήψεις και οι 20 κρατούνται στην Ασφάλεια Αττικής.

Οι κατηγορίες που αναφέρονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των 20 συλληφθέντων είναι: διατάραξη κοινής ειρήνης, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και πρόκληση σε διέγερση.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα συγκεντρώθηκαν έξω από την πύλη του υπουργείου, όπου πέταξαν τρικάκια για συμπαράσταση στον Δημήτρη Κουφοντίνα και προσπάθησαν να εισβάλουν στον χώρο. Ενας τα κατάφερε, αλλά όλοι συνελήφθησαν από τη φρουρά.

Σε ανακοίνωσή του ο Ρουβίκωνας μετά τις συλλήψεις αναφέρει:

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές μετά την παρέμβασή  μας στο «Υπουργείο προστασίας του πολίτη».  Αυτό σε συνδυασμό με την μεγάλη δίκη 12 μελών μας αύριο, 12 Ιουνη, σχηματοποιεί  μια νέα κατασταλτική επίθεση που αθροίζεται σε σειρά κατασταλτικών επιθέσεων τον τελευταίο καιρό ενάντια σε αγωνιζόμενους και εγχειρήματα αντίστασης. Η σοσιαλδημοκρατία του Σύριζα ξεδιπλώνει την τακτική της χωρίς κορώνες αλλά με μεθοδική αποτελεσματικότητα. Όπως αναφέραμε στο κείμενο για την ευθύνη της παρέμβασης όλα αυτά είναι αναμενόμενα από τη μεριά τους κράτους και των τωρινών διαχειριστών του. Αλλά και τα βουνά είναι μαθημένα στα χιόνια…

Καλούμε τους ανθρώπους της τάξης μας, τον κόσμο του αγώνα αύριο στις 10.00 σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Ενημέρωση:
Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν είναι:
1. Διατάραξη οικιακής ειρήνης
2. Απείθεια
3. Διέγερση
4. Διατάραξη συγκοινωνιών

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here