Στον εισαγγελέα 24 άτομα για τα επεισόδια σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Eικοσιτέσσερα άτομα συνελήφθησαν συνολικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τα επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια της 10ης επετείου από τη δολοφονία οτυ Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Από τους 13 συλληφθέντες για τα επεισόδια που έγιναν χθες το μεσημέρι στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος και το βράδυ, τα οποία ήταν και τα σοβαρότερα, στα Εξάρχεια, τρεις είναι ανήλικοι και δύο αλλοδαποί.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, οι ανήλικοι είναι και οι τρεις 17 ετών, ενώ διευκρινίζεται ότι συνελήφθησαν για τα επεισόδια στην πλατεία Κλαυθμώνος. Οσον αφορά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια, συνελήφθησαν 10 άτομα, εκ των οποίων οι δύο είναι Γερμανοί, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα.
Σημειώνεται, ότι συνολικά έγιναν 66 προσαγωγές και οι 13 μετατράπηκαν στη συνέχεια σε συλλήψεις. Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

 

11 συλληφθέντες στον εισαγγελέα στη Θεσσαλονίκη

Στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγήθηκαν πριν από λίγη ώρα 11 από τους 15 συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, μετά τις διαδηλώσεις στην επέτειο για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από αστυνομικό. Κακούργημα της «κατοχής εκρηκτικών υλών» αποδίδεται σε έναν συλληφθέντα, θα οδηγηθεί στον ανακριτή

Σύμφωνα με τις ασκηθείσες διώξεις, στον ανακριτή καλείται να δώσεις εξηγήσεις ένας από τους συλληφθέντες, καθώς του αποδίδεται μεταξύ άλλων το κακούργημα της κατοχής εκρηκτικών υλών.

Για τους υπόλοιπους δέκα που προσήχθησαν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, η δίωξη είναι σε βαθμό πλημμελήματος και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αρμόδιο δικαστήριο με την αυτόφωρη διαδικασία.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here