Στον Αρη το πρώτο πρόστιμο Κοντονή βάσει του νέου νόμου

Στον Αρη θα εφαρμόσει για πρώτη φορά το νέο αθλητικό νόμο ο Σταύρος Κοντονής, επιβάλλοντας χρηματικό πρόστιμο για τα επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί του. Σε ημερίδα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με θέμα, «Η αντιμετώπιση της βίας, προϋπόθεση για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα της κρίσης», ο Υφυπουργός Αθλητισμού προανήγγειλε την ποινή, λέγοντας: «…θα επιβληθεί το πρώτο διοικητικό πρόστιμο, βάσει του νέου νόμου για την αθλητική βία. Και αυτό θα επιβληθεί σε ομάδα μπάσκετ». Εως εκείνη την ώρα, σημειωτέον, δεν είχε ανακοινωθεί η απόφαση  του αθλητικού δικαστή για  τον Άρη και τα όσα έγιναν στο τρίτο ματς της προημιτελικής σειράς με την ΑΕΚ.

«Εμείς έχουμε δώσει όλες τις οδηγίες στις ομοσπονδίες, αλλά βλέπω ότι μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο οπαδοί και οι διαιτητές να μην διακόπτουν τους αγώνες. Όπως επίσης αναρτώνται πανό υβριστικά, χωρίς να παίρνουν τα προβλεπόμενα μέτρα. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Πρέπει κι εκείνοι να προχωρήσουν στην κάθαρση» συνέχισε ο κ Κοντονής, δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεών του.

Στην ίδια ημερίδα ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης κατήγγειλε «κοινωνική τρομοκρατία», αφού όπως εξήγησε «στα δικαστήρια, όπου παραπέμπονται οι χούλιγκανς, δεν εμφανίζονται για ΧΨ λόγους οι αστυνομικοί και ορθώς οι ταραξίες αθωώνονται. Πρέπει να κόψουμε τα καρκινώματα».

Το άρθρο 1, του νέου νόμου για τον αθλητισμό προβλέπει ότι «…σε σοβαρές περιπτώσεις τέλεσης επεισοδίων, παρότρυνσης σε πρόκληση επεισοδίων, ρατσιστικών συμπεριφορών και εν γένει φαινομένων βίας, εντός ή εκτός αγωνιστικών χώρων, ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υπουργός, με αιτιολογημένες αποφάσεις του, δύναται να επιβάλλει στα οικεία αθλητικά σωματεία, Τμήματα Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.) και Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Α.Ε.), καθώς και στις οικείες αθλητικές ομοσπονδίες ή/και επαγγελματικούς συνδέσμους, αλλά και μεμονωμένα σε φυσικά πρόσωπα, μετά από προηγούμενη κλήση και ακρόασή τους, πρόστιμα ύψους από δέκα χιλιάδες (10.000,00) έως ένα εκατομμύριο (1.000.000,00) ευρώ, σε ιδιαίτερα δε σοβαρές περιπτώσεις δύναται να προβαίνει και σε ανάκληση της υφιστάμενης ειδικής αθλητικής αναγνώρισης».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here