Στον ανακριτή ο Πετρακάκος, η σύντροφός του και δύο συγκατηγορούμενοί τους

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Στον 17ο τακτικό ανακριτή οδηγήθηκαν ο Γιώργος Πετρακάκος, η σύντροφος του και οι δύο συγκατηγορούμενοί τους, προκειμένου να απολογηθούν για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος αλλά και σειρά πλημμελλημάτων, που αντιμετωπίζουν μετά τη σύλληψή τους κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στον Βόλο και την Αθήνα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά τα αδικήματα των τρομοκρατικών πράξεων, διακεκριμένης οπλοκατοχής και διακεκριμένης κλοπής, ενώ μεταξύ των πλημμελημάτων περιλαμβάνονται και τα αδικήματα της υπόθαλψης εγκληματία και της πλαστογραφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Πετρακάκος , ο οποίος κατά την Αστυνομία είναι στενός συνεργάτης του Νίκου Μαζιώτη, φέρεται να αρνείται κάθε εμπλοκή του σε τρομοκρατικές ενέργειες και να υποστηρίζει πως είχε αποφασίσει να αποσυρθεί και να ασχοληθεί με τη γη. Η σύντροφος του, με την οποία έχει δύο ανήλικα παιδιά, φέρεται επίσης να αρνείται κάθε εμπλοκή της σε παράνομες πράξεις, τονίζοντας πως γνώριζε το παρελθόν του πατέρα των παιδιών της, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί ποινικό αδίκημα για την ίδια.

Ο συνήγορός τους Σπύρος Φυτράκης, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης ,είχε δηλώσει πως από τα δεδομένα της δικογραφίας δεν προκύπτει από κανένα σημείο «πως έχουμε τρομοκρατική οργάνωση», ενώ αναφερόμενος στην 36χρονη γυναίκα είχε τονίσει:

«Κανένα στοιχείο δεν έχει προστεθεί που να λέει ότι δυο όπλα σε μια ντουλάπα σε ένα σπίτι ήταν χρησιμοποιημένα από την κοπέλα, ότι τα ήξερε ή έκανε κάποια δραστηριότητα παραβατική. Το να κάνεις δυο παιδιά με κάποιον που έχει παραβατική συμπεριφορά δεν τυποποιείται σε κάποιο αδίκημα. Πάμε σε άλλες εποχές έτσι. Ελπίζω από την ανάκριση να μην έχουμε προβλήματα με την κοπέλα και τα δυο ανήλικα παιδιά».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here