Στο Σύνταγμα η πορεία των αγροτών

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Στο Σύνταγμα έφτασε η πορεία των αγροτών που ξεκίνησε από τη Πλατεία Βάθη. Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων αναμένεται να επιδώσει ψήφισμα με τα αιτήματά τους στη Βουλή.


Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων ζητά αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές, μείωση ορίων συνταξιοδότησης, αφορολόγητο πετρέλαιο και ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 15.000 ευρώ, καθώς και διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια έως 200.000 ευρώ.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν αγρότες από περίπου 40 μπλόκα διαφόρων περιοχών της χώρας, ενώ δεν συμμετέχουν και παραμένουν στα μπλόκα τους οι αγρότες από την Κεντρική Μακεδονία. Εκπρόσωποί τους το απόγευμα της Τετάρτης θα λάβουν μέρος σε ευρεία σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργών.

Αστυνομικές κλούβες είχαν  κυκλώσει το χώρο γύρω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και δεν επέτρεπαν στους αγρότες να προσεγγίσουν.

Την Τετάρτη κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία των αγροτών.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here