Στο στόχαστρο της επιτροπής δεοντολογίας της FIFA, Μπέκενμπαουερ και Βιγιάρ

Η επιτροπή δεοντολογίας της FIFA επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι ερευνάται το ενδεχόμενο ο Φραντς Μπέκενμπαουερ και ο Άνχελ Μαρία Βιγιάρ να έχουν δωροδοκηθεί για τα Μουντιάλ 2018 και 2022.

Ο Μπέκενμπαουερ, που έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο και ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής, ήταν επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006 και μεταξύ εκείνων που ψήφισαν για την ανάθεση των Μουντιάλ 2018 (Ρωσία) και 2022 (Κατάρ), ενώ ο Βιγιάρ είναι αντιπρόεδρος στην εκτελεστική επιτροπή της FIFA από το 1998.

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, ο 70χρονος Γερμανός και ο 65χρονος Ισπανός είναι δύο από τα συνολικά 11 ονόματα που ερευνώνται το τελευταίο διάστημααπό την επιτροπή δεοντολογίας της FIFA, ενώ υπενθυμίζεται ότι έχει επιβληθεί τιμωρία 90 ημερών αποκλεισμού από κάθε δραστηριότητα στον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Ζεπ Μπλάτερ, στον γενικό γραμματέα Ζερόμ Βάλκε και στον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί.

Οι άλλοι έξι αξιωματούχοι που βρίσκονται στο στόχαστρο της επιτροπής δεοντολογίας της FIFA, είναι οι Ουραουί Μακουντί, Τζέφρι Γουέμπ, Ρικάρντο Τεξέιρα, Άμος Αντάμου, Ευγένιο Φιγκουερέδο και Νίκολας Λεόζ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here