Φορολογικοί έλεγχοι στις ΠΑΕ, συνάντηση Κοντονή-Γκιρτζίκη για το διαιτητικό

Στο στόχαστρο της εφορίας θα βρεθούν σύντομα οι ΠΑΕ, σύμφωνα με όσα προέκυψαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υφυπουργείο Αθλητισμού για το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Η γενική γραμματέας δημοσίων εσόδων, Αικατερίνη Σαββαϊδου, αφού συμφωνήθηκε πρώτα να συνδεθεί η ταυτοποίηση των εισιτηρίων με την ηλεκτρονική εφαρμογή του ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης), δεσμεύτηκε στη συνέχεια ότι οι ΔΟΥ θα πάρουν κωδικούς για να μπορέσουν να προχωρήσουν σε φορολογικούς ελέγχους στο πλαίσιο της λειτουργίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Πέρα από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιο Συναδινό το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών, της Διεύθυνσης Άμεσης Φορολογίας, του Υπουργείο Δικαιοσύνης, του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, της Superleague, του EΣΑΚΕ, της Space Hellas, της Viva Service, της Ticket Hour, καθώς και άνθρωποι του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του Ατρόμητου και του Αστέρας Τρίπολης.

Παράλληλα, ο Σταύρος Κοντονής θα έχει συνάντηση την Τρίτη (29/9) στις 12:30 το μεσημέρι με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη με αντικείμενο συζήτησης την στελέχωση του διαιτητικού δικαστηρίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από τακτικούς δικαστές που αποτελεί και το σημείο διαφωνίας ανάμεσα στην ομοσπονδία και το υφυπουργείο Αθλητισμού.

Ο Σταύρος Κοντονής σε δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα είχε εμφανιστεί αισιόδοξος για επίτευξη συμφωνίας και είχε τονίσει πως, «δεν τίθεται θέμα Grexit. Οι φορείς του ποδοσφαίρου αντιλαμβάνονται ότι μέσα σε ένα κράτος δικαίου πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι. Οι νόμοι θα τηρηθούν. Η κοινή λογική θα μας βγάλει από άσκοπες και άγονες συζητήσεις. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να συζητάμε τα αυτονόητα».

Η ΕΠΟ εμμένει στην στάση της και αρνείται να αλλάξει πάλι τη σύνθεση του διαιτητικού δικαστηρίου, το οποίο και με τις οδηγίες της UEFA δεν εμπίπτει στο νέο νόμο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here