Στο ΣτΕ το ζήτημα της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων στην ΤτΕ

Σε δικαστικό επίπεδο μεταφέρεται η διαμάχη για το ζήτημα της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης σε ειδικό λογαριασμό της  Τράπεζας της Ελλάδος που έγινε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ).

Το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα Θεσσαλονίκης (Σίνδος) με αίτησή του που συζητήθηκε ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας υποστηρίζει ότι η σχετική ΠΝΠ (20/4/2015) είναι αντισυνταγματική διότι πλήττει το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Όπως αναφέρει στην προσφυγή του, τα χρήματα που προορίζονται για την κάλυψη των υποχρεωτικών δαπανών του ΝΠΔΔ και έχουν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του είναι ακατάσχετα. Κάνει λόγο για «πρωτοφανή θεσμική εκτροπή» η οποία πλέον των βαρύτατων κοινωνικών επιπτώσεων που θα επιφέρει, θα οδηγήσει με βεβαιότητα στην αναστολή λειτουργίας του Τ.Ε.Ι.

Τονίζει ακόμη ότι στην Π.Ν.Π. δεν μνημονεύεται καμία εξαιρετική ή  απρόβλεπτη περίσταση  που οδήγησε στην έκδοσή της και προσθέτει ότι  «η οικονομική αναγκαιότητα της οποίας γίνεται επίκληση ήταν γνωστή και μόνο ως αιφνίδια δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί», καθώς μάλιστα «η δημοσιονομική κρίση μαστίζει την χώρα ήδη από το έτος 2010».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here