Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Φουρθιώτης: Νέα ερωτηματικά για την αστυνομική φρουρά του παρουσιαστή

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας πάει την κυβέρνηση ο Μένιος Φουρθιώτης μετά την απόφαση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αποσύρει τους αστυνομικούς τόσο από το σπίτι όσοι και από την συνοδεία του Μένιου Φουρθιώτη.

Ωστόσο, στην αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε ο δικηγόρος του Μένιου Φουρθιώτη, προκύπτει ότι η αστυνομική φρουρά δεν αποσυρθηκε όπως διέρρεε ο υπουργός αλλά μειώθηκε!  Συγκεκριμένα, ο Πάνος Λαζαράτος κατέθεσε στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της από 31.3.2021 πράξης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας που του είχαν διατεθεί, με αποτέλεσμα, όπως ισχυρίζεται να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ζωή του.

Η λέξη κλειδί είναι μειώθηκαν και όχι ακυρώθηκαν, κάτι που σημαίνει ότι παραμένουν αστυνομικοί στη διάθεση του Μένιου Φουρθιώτη. Όπως προκύπτει από την αναφορά στο ΣτΕ, υπάρχουν αστυνομικοί φρουροί στους χώρους εργασίας του παρουσιαστή.

Ειδικότερα, ο Μένιος Φουρθιώτης υποστηρίζει ότι με πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. (13.1.2021) διατέθηκαν για την ασφάλειά του τρεις αστυνομικοί και μια συνοδευτική υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα με αστυνομικό, σε 24ωρη βάση και αυστηρή επιτήρηση όλο το 24ωρο, όλων των χώρων εργασίας του, δηλαδή του ραδιοσταθμού Party F.M. 104, της εφημερίδας «Αποκαλυπτικά», του τηλεοπτικού σταθμού EPSILON T.V. και του Stoudio Alfa- EPSILON T.V., με περιπολίες της αστυνομίας.

Μεταγενέστερα, την 18η Μαρτίου 2021, με νεώτερη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας για τον Μένιο Φουρθιώτη. Δηλαδή του διατέθηκαν 4 αστυνομικοί (αντί των 3) και εκτός από την συνοδευτική μοτοσυκλέτα, διατέθηκε και ένα αυτοκίνητο. Επίσης, αντί της επιτήρησης της κατοικίας του και των χώρων εργασίας του, διατάχθηκε η φρούρησή τους σε 24ωρη βάση. Τα νέα αυξημένα μέτρα ασφαλείας επρόκειτο να επανεξεταστούν την 19η Ιουνίου 2021.

Όπως ισχυρίζεται ο Μένιος Φουρθιώτης μέσω του δικηγόρου, τα μέτρα ασφαλείας αυξήθηκαν, καθώς υπήρχε πληθώρα επιθέσεων, τόσο προσωπικών, όσο και στην κατοικία του, αλλά και στους χώρους εργασίας του. Αναφέρει ότι υπήρξε έκρηξη βόμβας στο χώρο εργασίας του, εμπρηστική-δολοφονική επίθεση στο σπίτι του και βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό EPSILON T.V.. Στη συνέχεια, με την προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., δεν διατίθενται πλέον για την φρούρησή του οι τέσσερις αστυνομικοί, το υπηρεσιακό αυτοκίνητο και η συνοδευτική μοτοσυκλέτα, ενώ έπαυσε και η φρούρηση της κατοικίας του.

Ο συνήγορός του, υποστηρίζει ότι η τελευταία, προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., είναι αντίθετη στο άρθρο 20 του Συντάγματος και παράνομη, καθώς δεν κλήθηκε σε ακρόαση πριν την έκδοσή της, πάσχει από έλλειψη αιτιολογίας και παράλληλα εκδόθηκε πριν τη συμπλήρωση του χρόνου εκπνοής της προηγούμενης πράξης, με την οποία τα μέτρα ασφαλείας είχαν αυξηθεί.

Διαρροές αντί απαντήσεων από την κυβέρνηση

Από την πλευρά της η κυβέρνηση επιμένει στην ένοχη σιωπή για την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη. Τόσο για την εξωφρενική φύλαξη του παρουσιαστή από δυνάμεις της ΕΛΑΣ, όσο και για την παραδοχή του Γιάννη Βρούτση πως, όταν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας ανακάλυψαν απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ του Μένιου Φουρθιώτη μέσω του προγράμματος Συν-Εργασία, εκείνος εισέβαλε με μπράβους στο υπουργείο και απειλούσε πως θα τον «τελειώσει».

Η μοναδική απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου ήρθε μέσω διαρροών: «Η κυβέρνηση θα προσφύγει άμεσα στον Εισαγγελέα ζητώντας την πλήρη διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης. Ήδη έχει παρέμβει οικονομικός εισαγγελέας και διερευνώνται οι οικονομικές πτυχές της υπόθεσης. Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here