Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο πρέσβης μας στη Μόσχα

Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη σήμερα και είχε πολύ  μικρής διάρκειας ενημέρωση  ο Έλληνας πρεσβευτής στη Μόσχα, κ. Ανδρέας Φρυγανάς.
Άλλοι θεωρούν δεδομένο ότι συζητήθηκε το θέμα της απέλασης των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα και ότι ενημερώθηκε  για τα «συμμετρικά αντίμετρα» (δηλαδή λογικά για δυο απελάσεις Ελλήνων διπλωματών) και άλλοι θεωρούν ότι συζητήθηκε κυρίως η προς ματαίωση επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι  Λαβρόφ που  κανονικά  προγραμματιζόταν για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και που φαίνεται να πάγωσε.
Η συνάντηση πάντως ήταν  ολιγόλεπτη και κατά συνέπεια αποκλείεται να συζητήθηκαν οι ελληνορωσικές σχέσεις σε βάθος και το πιθανότερο είναι να του ανακοινώθηκαν απλά οι απελάσεις των Ελλήνων -ίσως και για διπλωματικούς λόγους, μια που η Ρωσία κρατά ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους,  να ζητήθηκε και η γνώμη του για τους διπλωμάτες που αναμένεται να απελαθούν από τη Ρωσία. Πιθανόν επίσης λακωνικά να ενημερώθηκε και επισήμως η συζητούμενη σε διαδρόμους ματαίωση της επίσκεψης Λαβρόφ.
Ο πρέσβης είχε συνάντηση με τον διευθυντή της 4ης Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του Υπουργείου και στη συνέχεια αποχώρησε. Έως τώρα δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε ο κ.Φρυγανάς
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here