Στο «σφυρί» το ιστορικό σπίτι του Ανδρέα Μιαούλη στην Υδρα

Στο σφυρί από τον οίκο δημοπρασιών Sothebys προς 4,5 εκατ. ευρώ βγαίνει το ιστορικό σπίτι του ναύαρχου Ανδρέα Μιαούλη. 

Ο δήμαρχος του νησιού  Γιώργος Κουκουδάκης απευθύνει έκκληση στο ελληνικό δημόσιο να το αγοράσει, ενώ έχει ήδη στειλει επιστολή στην υπουργό Πολιτισμού.

«Εδώ και δύο γενιές το σπίτι του θρυλικού ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη στην Ύδρα ανήκει σε Έλληνες ιδιώτες. Θεωρήσαμε ότι είναι μια ευκαιρία για το ελληνικό Δημόσιο να αγοράσει την κατοικία παρότι η τιμή είναι μεγάλη» δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6.

Ο κ. Κουκουδάκης διευκρίνισε ότι το ίδιο είχε γίνει για το ιστορικό αρχοντικό του Παύλου Κουντουριώτη: «Από το 2007 το αρχοντικό του Κουντουριώτη παραμένει κλειστό παρότι λειτουργούσε ως μουσείο αρχικά, αφού είχε ανακαινιστεί. Ζητήσαμε να προσληφθούν δύο φύλακες για να ανοίξει, κάτι που δεν έχει γίνει» είπε.

Το αρχοντικό του ναυάρχου Μιαούλη

Η ιστορική κατοικία του Μιαούλη στην Ύδρα βγαίνει στο σφυρί προς 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για ένα σπίτι – μουσείο. Τόσο για λόγους αρχιτεκτονικής αλλά κυρίως γιατί εκεί έζησε η μεγάλη μορφή της επανάστασης του 1821.

 

Το αρχοντικό του ναυάρχου Μιαούλη κατασκευάστηκε από τον ίδιο τον ναύαρχο, το 1808 στην περιοχή αυλάκι στην Ύδρα σε ένα οικόπεδο χιλίων εκατό μέτρων. Έχει εμβαδό 748 μέτρα και αποτελείται από έξι κρεβατοκάμαρες και έξι μπάνια.

Απ’εξω το σπίτι έχει την απλότητα και την αισθητική που ταιριάζει στην Ύδρα. Πέτρα, κεραμίδια και μπλε παράθυρα. Τίποτα δεν εμποδίζει τη θέα. Το εσωτερικό είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Ζωγραφισμένα ταβάνια, πανάκριβα δάπεδα, καμάρες που στολίζουν κάθε παράθυρο. Η θάλασσα φαίνεται ακόμα και αν κάποιος είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι.

 

Print Friendly, PDF & Email

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here