Στο Προεδρικό Μέγαρο το πρωί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης-Ελαβε την διερευνητική εντολή

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης έλαβε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμεράκης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τόνισε ότι θα κάνει χρήση της εντολής, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει το χρονικό όριο των τριών ημερών που προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Ο  πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι θα διερευνήσει αν η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει εμπιστοσύνη ή ανοχή σε μία κυβέρνηση και στο πλαίσιο αυτό γνωστοποίησε ότι θα ζητήσει συνάντηση με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. ​

Υπογράμμισε πάντως ότι «οι εκλογές δεν βοηθούν τη χώρα» και πρόσθεσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να εξυπηρετούν σκοπιμότητες, πολιτικές διαπλοκές.

Μειμαράκης: Θα συζητήσω με τον πρωθυπουργό , τί προτίθεται να κάνει

Βγαίνοντας από το προεδρικό Μέγαρο, ο Β.Μεϊμαράκης ανέφερε: «Θέλω να επισκεφθώ την Πρόεδρο της Βουλής να την ρωτήσω για την δύναμη των κομμάτων και να ζητήσω να γίνει συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων για να δούμε αν μπορούμε να βρούμε λύση ωστε να αποφύγουμε αυτή την στιγμή όλα αυτά τα αρνητικά που μπορεί να προκαλέσει η διαδικασία, η οποία δεν βοηθά σε τίποτα».

«Έχουμε μία πολύ σοβαρή εξέλιξη» σημείωσε ο Β.Μεϊμαράκης, αναφορικά με την ανεξαρτηποίηση βουλευτών της Αριστερής Πλατφόρμας. «Αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας ενώ μιλούσε  εξ ονόματος 149 βουλευτών αποδείχθηκε ότι δεν τους εκπροσωπούσε» είπε ο αρχηγός της ΝΔ.

«Κάλεσα τον πρωθυπουργό να εξηγήσει γιατί δεν πάει σε ψήφο εμπιστοσύνης» τόνισε, λέγοντας πως προτίθεται «να συζητήσει μαζί του, τόσο για τώρα όσο και για την περίοδο μετά τις εκλογές, τι προτίθεται να κάνει».

Επιμένοντας σε λύση από την παρούσα Βουλή, ανέφερε πως σε τέτοιο ενδεχόμενο για τη θέση του πρωθυπουργού θα πρέπει να επιλεγεί πολιτικό πρόσωπο, «ακόμη και από τον ΣΥΡΙΖΑ» όπως είπε. Σε ερώτηση για τον Γ.Δραγασάκη, ανέφερε πως τον πρότεινε επειδή «είναι συνεννοήσιμος, γνωρίζει τα οικονομικά».

Άφησε εκ νέου ανοικτό το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής «παρά τις μεγάλες διαφορές που μας χωρίζουν».

Με  e-mail η επικοινωνία Παυλόπουλου -Μειμαράκη

Η επικοινωνία Παυλόπουλου-Μειμαράκη έγινε μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης  μέσω e-mail. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Β.Μειμαράκη για την ανάθεση της διερευνητικής εντολής.

«…σας παρέχω διερευνητική εντολή για την διακρίβωση δυνατότητας σχηματισμού κυβέρνησης που ν’ απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Αναμένω την κατά το Σύνταγμα εμπρόθεσμη απάντησή σας» έγραφε στο email ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε με αιχμές: «Σας ενημερώνω ότι θα τιμήσω την από το Σύνταγμα εντολή διακρίβωσης δυνατότητας σχηματισμού κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής και θα σας επισκεφθώ αύριο για να παραλάβω την εντολή, η οποία, βάσει του Συντάγματος, δεν προβλέπεται να ανατίθεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου».

Ο κ. Μεϊμαράκης, πριν λάβει την δειρευνητική εντολή,  είχε προαναγγείλλει ότι θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, αλλά και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, για να βολιδοσκοπήσει εάν θα μπορούσε να εξασφαλίσει ψήφο ανοχής από την Αριστερή Πλατφόρμα.

Αντίθετα, ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντηθεί τόσο με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο,  όσο και με τον γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, προκαλώντας την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here