Στο πλευρό του Εαμάν Ουντίν όσο περισσότεροι γίνεται!

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Πάνε σχεδόν δυο χρόνια. Ήταν στις 8 Δεκεμβρίου του 2018 όταν ο εργαζόμενος σε σούπερ μάρκετ έξω από τη πόλη της Μυτιλήνης μετανάστης Εαμάν Ουντίν γνώρισε κατάμουτρα το ρατσιστικό μένος όταν τόλμησε – σα δε ντρέπεται ο απολίτιστος από το Μπαγκλαντές – να υπερασπιστεί το δικαίωμα ενός αναπήρου συνανθρώπου του στην ανεμπόδιστη στάθμευση.

Εν τάχει το περιστατικό:

Ο εργαζόμενος του σουπερμάρκετ μετανάστης, ζήτησε από Έλληνα πελάτη, να μη σταθμεύσει το αυτοκίνητο του στο χώρο που προορίζεται για τη στάθμευση των αναπηρικών αυτοκίνητων.

Ο 29χρονος (καλογυμνασμένος) πελάτης αντιλήφθηκε την σύσταση ως προσβολή και επιτέθηκε στον αλλοδαπό εργαζόμενο καθυβρίζοντας τον και τραυματίζοντας τον σοβαρά με μεταλλικό λοστό.

Στη συνέχεια εγκατέλειψε τον τραυματία ο οποίος από περαστικούς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και εισήχθη, νοσηλεύτηκε και χειρουργήθηκε για την ανάταξη καταγμάτων.

Η αστυνομία ενημερώθηκε για το γεγονός και προχώρησε στη σύλληψη του και στην παραπομπή του στον Εισαγγελέα με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Κατόπιν αυτού ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος – τι, περίεργο σας φαίνεται; – με περιοριστικούς όρους.

*Δυο σχεδόν χρόνια μετά, Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020, κι αφού μεσολάβησαν οι απαραίτητες σε αυτές τις περιπτώσεις αναβολές, ο 29χρονος τοπικός τσαμπουκάς που λίγο έλειψε να σκοτώσει τον 45χρονο φτωχό ξένο που είχε το μέγα θράσος – ρε σα δε ντρέπεται – να του υποδείξει πως δεν μπορεί να καταλαμβάνει τις αναπηρικές θέσεις στάθμευσης, κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου (Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χίου). Απέναντί του το άτυχο θύμα του, αναμένοντας ένα κάποιο δίκαιο – αντίβαρο στην απίστευτης βιαιότητας εμπειρία που τόσο απρόκλητα υποχρεώθηκε.

Ο θύτης, προφανώς, θα έχει στο πλευρό του συγγενείς και φίλους να πιστοποιήσουν τι καλό παιδί μια ζωή ήταν και είναι πριν την κακιά στιγμή.

Το θύμα; Μόνο του, ολομόναχο, παρέα με τη φτώχια και τον πόνο του;

Όχι! Ευτυχώς, στο όνομα του πολιτισμού, όχι! Μαζί του θα είναι και η προχωρημένη Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων που βαθιά ευαισθητοποιημένη από την περίπτωση απευθύνει έκκληση σε όσους μπορούν να βοηθήσουν για τη κάλυψη των δικαστικών δαπανών του Ουντίν(ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΘΝΙΚΗ, ΙΒΑΝ GR7401108410000084174258990, ΑΡΙΘΜΟΣ 841/742589-90) να το πράξουν. Μαζί του κατά συνέπεια – μετά από αυτή την πρωτοβουλία της Κίνησης – θα είναι συνεισφέροντας κατά τις δυνάμεις τους και όποιοι και όποιες το θελήσουν να είναι.

Ελπίζουμε, στο όνομα του πολιτισμού, να είναι πολλοί, όσο γίνεται περισσότεροι

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here