Στο Παρίσι Τραμπ και Μελάνια-Συνάντηση με Μακρόν στο Μέγαρο Απομάχων

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υποδέχτηκε επισήμως τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο των Απομάχων, σηματοδοτώντας την έναρξη της διήμερης επίσκεψης του Ρεπουμπλικανού προέδρου στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παραστεί αύριο το πρωί στους εορτασμούς για την εθνική γιορτή της 14ης Ιουλίου.

Η θωρακισμένη λιμουζίνα του προέδρου Τραμπ πέρασε στις 17.35 (ώρα Ελλάδας) τη βόρεια πύλη του κτιρίου που οικοδομήθηκε τον 17ο αιώνα, επί Λουδοβίκου ΙΔ΄, για τους βετεράνους τραυματίες των πολέμων. Από το 1840 εκεί βρίσκεται ο τάφος του Ναπολέοντα.

Οι δύο πρόεδροι, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους, αντάλλαξαν σύντομη χειραψία και κατόπιν συζήτησαν για λίγα λεπτά και πόζαραν για τις καθιερωμένες φωτογραφίες.

Μετά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο χωρών, οι πρόεδροι κατευθύνθηκαν προς τον τάφο του Ναπολέοντα, με τον Εμανουέλ Μακρόν να αφηγείται στον Τραμπ την ιστορία του Βοναπάρτη και το πώς αναγορεύτηκε αυτοκράτορας το 1804. Ο Αμερικανός πρόεδρος ενδιαφέρθηκε κυρίως για την εκστρατεία του Ναπολέοντα στη Ρωσία το 1812. Στάθηκαν επίσης για λίγα λεπτά μπροστά από τον τάφο του στρατάρχη Φερντινάν Φος, του διοικητή του γαλλικού στρατού (1917) και κατόπιν όλων των συμμαχικών δυνάμεων, μέχρι τη νίκη τους στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο το 1918.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here