Στο Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα το θέμα του χρέους

ΦΩΤΟ: ΕUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Συνεδριάζει από τις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του κόμματος, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Είχε προηγηθεί μακρά σύσκεψη του κ. Τσίπρα στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου, με το οικονομικό επιτελείο του. Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Οικονιμικών Ε. Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Χουλιιαράκης και ο υφυπουργός παρα τω πρωθυπουργώ, οικονομολόγος Δημ. Λιάκος, οικονομικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα.

Επί τάπητος έχουν τεθεί όλα τα ανοικτά ζητήματα σχετικά με την δέυτερη αξιολόγηση και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ιδίως μετά την νέα συμβιβαστική πρόταση της Κριστίν Λαγκάρντ, για συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς χρήματα. Πρόταση που αποσκοπεί στο να εξυπηρετήσει τις απαιτήσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε.

Με δεδομένο ότι οι εξελίξεις αυτές, εάν γίνουν δεκτές, δεν εξυ[πηρετούν τα ελληνικά συμφέροντα, δεν αποκλείεται τελικά η κυβέρνηση να φέρει το θέμα στο ανώτερο πολιτικό επίπεδο, τη σύνοδο κορυφής, στις 22 Ιουνίου. Η πρόθεσλή της αυτή, μπορεί βέβαια να λειτουργήσει και ως έμμεση απειλή, προκειμένου να υπάρξει τελικά αποδεκτή λύση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Την ίδια στιγμή, αρκετοί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζουν την θέση του πρωθυπουργού, πως χωρίς συμφωνία για το χρέος, δεν πρόκειται να εφαρμοσθούν και οι περικοπές σε συντάξεις, αφορολόγητο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here