Στο…. μνημόνιο τα ρίχνει το νοσοκομείο που δεν είχε ορό για οχιά, αλλά έστειλε και τον πατέρα του θύματος να φέρει ορό από άλλο νομό!

Μια απίστευτη περιπέτεια έζησαν τις προηγούμενες μέρες ένας νεαρός 22 ετών από την Κονταριώτισσα Πιερίας που τον δάγκωσε οχιά, αλλά και η οικογένειά του.

Το παλικάρι μάζευε καπνά με συγγενείς του όταν είδε το φίδι και αυτο τον δάγκωσε αστραπιαία στο δεξί χέρι.

Όταν η οικογένεια έφτασε αγωνιώντας στο νοσοκομείο Κατερίνης, διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε αντιοφικός ορός. Οι γιατροί μετά απο αρκετή ώρα είπαν ότι δεν βρήκαν πουθενά ορό σε όλη την Κατερίνη, ότι βρήκαν στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν είχαν άτομο να πάει να τον φέρει!  Είπαν στην πατέρα να το φέρει και, μάλιστα, του είπαν «μια που θα πάει, να φέρει δυο»!!!

Το αυτοκίνητο του πατέρα είχε βλάβη και ο ταλαίπωρος γονιός αναγκάστηκε να δανειστεί. Πήγε  τέλος πάντων στη Θεσσαλονίκη και γύρισε στην Κατερίνη με δύο ορούς και το παιδί του είναι καλά.

Σήμερα στην ΕΡΤ ο διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης είπε το απιστευτο, ότι για λόγους οικονομίας, δεν μπορούν να παραγγείλουν πολλούς ορούς, γιατί λήγουν και πετιούνται, και αν πετάνε φάρμακα θα τους μεμφθούν για σπατάλη και άστοχες παραγγελίες.

«Είχαμε και πολλά περιστατικά φέτος ειδικά, δεκαπλάσια από άλλες χρόνιες», είπε. «Είχαμε δε παραγγείλει νέους ορούς, αλλά θα έφθαναν την επομένη ημέρα», δικαιολογήθηκε

Για το γεγονός ότι αναγκάστηκε συγγενής να τρέξει να φέρει τον ορό, έδειξε και δυσαρεστημένος

«Αυτά συμβαίνουν, δεν μπορεί να έχουμε πάντα ασθενοφόρο και οδηγό ή άτομο τέλος πάντων για να φέρνει φάρμακα που τελειώνουν. Πολλές φορές έχει τύχει να πάνε συγγενείς να φέρουν φάρμακο και δεν το έκαναν θέμα. Αφού δεν είχαμε μέσον,τι να κάναμε;»

Υποστήριξε δε ότι το παιδί όλο αυτό το διάστημα «ήταν καλά»

«Μα δεν κινδύνεψε  η ζωή του», είπε ο απίστευτος διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.

Η μητέρα του νεαρού, Ελένη Σταλίκα, είπε μάλιστα ότι μέχρι τις 10 το βράδυ ήταν ήσυχη  γιατί είχαν βάλει έναν ορό στο παιδί της και νόμιζε ότι ήταν αντιοφικός. Ο γιος της όμως διαμαρτυρόταν ότι πονούσε και πρηζόταν και ότι ειχε ναυτία και τότε ενημερώνουν  τους γονεις πως δεν είχαν αντιοφικό ορό και ότι θα έπρεπε να πάει ο σύζυγός της να τον φέρει απο το νοσοκομείο «Γεννηματά» της Θεσσαλονίκης.

Τον χρησιμοποίησαν δε τον άνθρωπο ως… υπάλληλο του νοσοκομείου, γιατί του είπαν  μέσα στην αγωνία του για το παιδί του να περάσει (πάντα με το δανεικό ΙΧ…) από δύο (!!!) νοσοκομεία, ώστε να φέρει και δεύτερο ορό  μήπως παρουσιαζόταν νέο περιστατικό  -καθυστερώντας ουσιαστικά την επάνοδο με το σωτήριο για το παιδί του ορό! Ο άνθρωπος το έκανε. Γύρισε στη 1 τη νύχτα (η απόσταση είναι 70 χλμ.) ασθμαίνοντας στην Κατερίνη, έχοντας περάσει πλέον 7 ώρες από το δάγκωμα της οχιάς και με το παιδί του να παρουσιάζει πλέον δύσπνοια.

«Είμαι πολύτεκνη μητέρα με τέσσερα παιδιά, που δουλεύουν για να σπουδάσουν, και θέλω πάνω απ’ όλα να ενημερώσω τον κόσμο», είπε η μητέρα του αγοριού. «Η Ελλάδα και ειδικά η Πιερία είναι μια αγροτική βιομηχανία και πολλοί είναι εκείνοι που έχουν άγνοια. Πρέπει να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να μην βρεθούν ποτέ σε παρόμοια κατάσταση. Και επιπλέον είναι δυνατόν να υπάρχει έλλειψη του αντιοφικού ορού σε όλη τη χώρα και μάλιστα Ιούλιο μήνα; Δεν θα έπρεπε να υπάρχει απόθεμα στα δημόσια νοσοκομεία; Δεν πρέπει να ευθύνεται κάποιος γι’ αυτό;»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here