Στο μικροσκόπιο των θεσμών τα αντίμετρα της κυβέρνησης

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Τα μέτρα-αντίμετρα που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, εξέτασαν για πρώτη φορά, οι εκπρόσωποι των θεσμών κατά την συνάντησή τους στο Χίλτον, το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, που επικαλείται κυβερνητικό παράγοντα,- μετά το πέρας της συνάντησης, οι θεσμοί αποτίμησαν θετικά ορισμένες από τις προτάσεις, τόνισαν ότι σε άλλες χρειάζονται τεχνικές λεπτομέρειες, ενώ εξέφρασαν και τις διαφωνίες τους επί κάποιων άλλων προτάσεων. Περισσότερες λεπτομέρειες για ποιες είναι οιπρτάσεις αυτές, δεν έγιναν γνωστές.

Ο ίδιος παράγοντας χαρακτήρισε σημαντικό το θέμα του δημοσιονομικού κενού για το 2018- 2019, καταλογίζοντας στο ΔΝΤ ότι δεν έχει ενσωματώσει στην έκθεση που δημοσιοποίησε με βάση το άρθρο 4 του καταστατικού του, τα δημοσιονομικά στοιχεία μετά από τον Νοέμβριο (σ.σ. π.χ. υπεραπόδοση εσόδων).

 Τα νέα στοιχεία θα συζητηθούν σε τεχνικό επίπεδο και θα επανέλθουν σε υπουργικό επίπεδο στο τέλος της εβδομάδας.

 

Η συνάντηση των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, έγινε με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των επικεφαλής των κλιμακίων με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, με αντικείμενο, κυρίως, τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Υψηλόβαθμος τραπεζικός παράγοντας, κατά τη διάρκεια συζήτησης με δημοσιογράφους, ανέφερε ότι πρέπει να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση, διότι, όπως σημείωσε ο ίδιος, έχει επιστρέψει η αβεβαιότητα το πρώτο δίμηνο εφέτος, ενώ το τέταρτο τρίμηνο του 2016 τα πράγματα είχαν σταθεροποιηθεί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here