Στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου το πλοίο των ευρωπαίων ακροδεξιών

Στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου ακινητοποιήθηκε προσωρινά το πλοίο C-Star της ακροδεξιάς ομάδας «Defend Europe», το οποίο ναυλώθηκε με σκοπό να περιπολεί στη Μεσόγειο και να μεταφέρει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, πίσω  στην Αφρική.

Οι αρχές του τουρκοκυπριακού καθεστώτος προχώρησαν στη σύλληψη του καπετάνιου και του βοηθού καπετάνιου, με την κατηγορία της πλαστογραφίας.

Σύμφωνα όμως με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γιενί Ντουζέν» το λιμενικό , αφού έκανε έλεγχο επί του πλοίου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν διαπιστώθηκε κάποια παρανομία και ότι το πλοίο παρέχει υποστήριξη στους πρόσφυγες και μετανάστες της Μεσογείου. Η εφημερίδα προσθέτει ότι αφέθηκαν ελεύθεροι ο καπετάνιος και ο βοηθός του.

Μετά την εξέλιξη αυτή το πλοίο των ευρωπαίων ακροδεξιών αναμενεται να αποπλεύσει μέχρι αύριο.

Το πλοίο έχει ναυλώσει το ευρωπαϊκό δίκτυο Génération Identitaire (GI) και κυρίως τα παρακλάδια του στη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία, στο πλαίσιο μιας επιχείρησης που ονόμασαν «Defend Europe» (Υπερασπιζόμαστε την Ευρώπη).

Χάρη στη συγκέντρωση χρημάτων μέσω του Διαδικτύου, οι ακροδεξιοί συγκέντρωσαν πάνω από 76.000 ευρώ που τους επέτρεψαν να μισθώσουν το C-Star και να προσλάβουν το πλήρωμά του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here