Στο Λαϊκό με σοβαρό πρόβλημα υγείας ο ισοβίτης Παναγιώτης Βλαστός

Στο Λαϊκό νοσοκομείο μεταφέρθηκε σήμερα ο Παναγιώτης Βλαστός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετωπιζει σοβαρό και μη ιάσιμο πρόβλημα υγείας.

Ο ηλικιας  46 ετών  Παναγιώτης Βλαστός, που είναι ενεργός στο χώρο της νύχτας από το 1994,  έχει καταδικαστεί για απαγωγές, εκβιάσεις, συμβόλαια θανάτου, ληστείες, βόμβες σε σπίτια δικαστικών, συμβόλαιο θανάτου εναντίον δικηγόρου που εμεινε ανεκτέλεστο επειδή κατά σύμπτωση συνεληφθη για άλλο αδίκημα ο πληρωμένος δολοφόνος κ.α.

Αποτέλεσμα εικόνας για παναγιώτης βλαστος

Ο Παναγιώτης Βλαστός και ο αδελφός του Κώστας φέρονται να ξεκινούν τη δράση τους στον χώρο του υποκόσμου το 1994, όταν κατηγορούνται για τη δολοφονία του Γεράσιμου Ναστούλη και του Δημήτρη Σένα, έξω από το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης «Κόλετζ», στη λεωφόρο Αθηνών στο Χαϊδάρι.

Η βεντέτα μεταξύ του Ναστούλη και του Βλαστού κρατά από τότε. Ετσι εξηγείται και από την ΕΛ.ΑΣ. και η στενή σχέση του Π. Βλαστού με τα μέλη της ομάδας του Χαϊδαρίου.

Τέσσερα χρόνια αργότερα οι αδελφοί Βλαστοί κινούνται με μοτοσικλέτα στη λεωφόρο Θησέως. Αστυνομικοί τούς κάνουν σήμα να σταματήσουν, αλλά εκείνοι δεν σταματούν. Σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Καλλιθέας ακολουθούν ένοπλη συμπλοκή και ανταλλαγή πυροβολισμών. Ο Κώστας Βλαστός πέφτει νεκρός και οι δύο αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης Σπ. Κοψαύτης και Νικ. Κατσαρός τραυματίζονται. Ο Π. Βλαστός καταφέρνει να διαφύγει.

Τον Ιούνιο του 1998 συλλαμβάνεται στην οδό Μητροπόλεως. Καταδικάζεται σε 25 χρόνια κάθειρξη για τις απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά των αστυνομικών. Λίγους μήνες αργότερα, ο αδελφός του Μάρκος δολοφονείται έξω από το κατάστημα ξυλείας που διατηρούσε στη Μεταμόρφωση. Ο μοναδικός επιζήσας της οικογένειας κινεί ακόμη και μέσα από τις φυλακές τα νήματα για δολοφονίες, απόπειρες δολοφονιών, βομβιστικές επιθέσεις, εκβιασμούς και άλλα αδικήματα. Επίσης φέρεται να διοργάνωσε την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. 

Επίσης το 2001 συμμετείχε στην απαγωγή του επιχειρηματία Γιάννη Ζώνα.

Σχετικα πρόσφατα καταδικάστηκε σε ισόβια (πάλι) για ηθικη αυτουργία στη δολοφονία του επιχειρηματία Γιώργου Γούσιου το 2008.

Το 2013 αποπειράθηκε να αποδράσει με ελικόπτερο απο τις φυλακές Τρικάλων, αλλά δεν τα κατάφερε και υπέστη και δυο κατάγματα.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here