Στο κυβερνητικό συμβούλιο η τελική πρόταση- Συνεχείς διαβουλεύσεις με στόχο τη συμφωνία

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΑΛ. ΖΩΝΤΑΝΟΣ)

Πυρετώδεις είναι οι επαφές και οι διαβουλεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με ευρωπαίους παράγοντες για την όσο το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωση μιάς ρεαλιστικής ελληνικής πρότασης προς τους θεσμούς. 

Στις 3 το μεσημέρι συγκαλείται το κυβερνητικό Συμβούλιο, όπου θα αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες της ελληνικής πρότασης που περιλαμβάνει «αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις » αλλά και σκληρά δημοσιονομικά μέτρα, όπως αλλαγές στη φορολογία και ιδίως τον ΦΠΑ αλλά και στο ασφαλιστικό.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε το πρωί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Ο πρωθυπουργός είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Οπως έγινε γνωστό, γάλλοι εμπειρογνώμονες συνδράμουν την ελληνική πλευρά στη σύνταξη των προτάσεων ώστε να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα τεχνικής φύσης.

Σε αξιόπιστες και ρεαλιστικές προτάσεις εκ μέρους της Αθήνας ελπίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, που υπόσχεται μέτρα για το χρέος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here