Στο κενό νέα πρόκληση της Αγκυρας: Απέτυχε προσπάθεια τουρκικών πλοίων να εμποδισθεί η ρίψη στεφάνου στα Ιμια από τον υπουργό Αμυνας

Σε μια ακόμη επιχείρηση επίδειξης πρόκλησης προς την ελληνική πλευρά, τουρκικά πλοία προσπάθησαν το πρωί να παρεμποδίσουν την τελετή ρίψης στεφάνου από τον Ελληνα υπουργό Αμυνας Π. Καμμένο, στον θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, εκεί που έχασαν την ζωή τους τρεις Ελληνες αξιωματικοί, το 1996. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, στην περιοχή βρίσκονταν ένα περιπολικό σκάφος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, μια ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής και ίπτατο ένα τουρκικό ελικόπτερο, ενώ από ελληνικής πλευράς υπήρχε και ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τουρκικής πλευράς έγινε προσπάθεια να παρεμποδιστεί η εκδήλωση, ωστόσο έγιναν οι κατάλληλοι ελιγμοί από την κανονιοφόρο, η οποία τους εγκλώβισε και η ρίψη του στεφάνου έγινε ακριβώς στο σημείο όπου έπεσε το ελικόπτερο.

Το τουρκικό περιπολικό και η ελληνική κανονιοφόρος έχουν αποχωρήσει από την περιοχή όπου παραμένουν τα σκάφη του λιμενικού των δύο χωρών

Τους εμποδίσαμε, λένε οι Τούρκοι

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Σπούτνικ, το τουρκικό υπουργείο Αμυνας υποστηρίζει ότι τα τουρκικά πλοία εμπόδισαν τα ελληνικά πλοία να πλησιάσουν στη βραχονησίδα των Ιμίων.

 Σημειώνεται επίσης στο δημοσίευμα ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα υπερασπισθούν τα εθνικά τους συμφέροντα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
Οπως μεταδίδει το κρατικο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, τα ελληνικά πλοία αναχώρησαν από την περιοχή μετά την προειδοποίηση των τουρκικών πλοίων.

 

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Suleyman Soylu δήλωσε πως τα τουρκικά πλοία έκαναν αυτό που ήταν αναγκαίο.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here