Στο Ισραήλ ο Τραμπ με εμμονές κατά Ιράν

Στο Ισραήλ, έφτασε ο Ντ. Τραμπ, δεύτερο σταθμό της [πρώτης περιοδείας στο εξωτερικό μετά την Σ. Αραβία και προειδοποίησε κι από εκεί, για τον κίνδυνο του Ιράν! «Δεν θα πρέπει να επιτραπεί ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο» είπε ενώπιον δημοσιογράφων στην Ιερουσαλήμ, μιλώντας δίπλα στον πρόεδρο του Ισραήλ, Ρόιβεν Ρίβλιν.

Προφανώς κάποιο πρόβλημα έχουν οι αμερικανοί με την εξωτερική πολιτική τους. Το σιιτικό Ιράν μάχεται σθεναρά και με θύματα κατά του τρομοκρατικού σουνιτικού ΙSIS το οποίο εξοπλίζεται από την Σ. Αραβία και άλλες χώρες του κόλπου που ανήκουν στο σουνιτικό Ισλάμ!

Και αυτό που κάνουν είναι να στέλνουν όπλα 350 δις δολ. στη Σ. Αραβία για να εμποδίσουν την ιρανική επέκταση στη περιοχή. Και όλα αυτά την στιγμή που το ισλαμικό κράτος και οι διάφορες τζιχαντσιτικές τρομοκρατικές ομάδες της Συρίας, εξοπλίζονται από τις χώρες που ενισχύουν οι ΗΠΑ!!!

Απίστευτη επιτυχία της αμερικανικής πολιτικής εδώ και χρόνια…

Νωρίτερα, ο αμερικανός πρόεδρος εγκωμίασε τους «ακατάλυτους δεσμούς» μεταξύ των δύο χωρών και διακρίνοντας μια «σπάνια ευκαιρία» για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

Στο τέλος της πρώτης απευθείας πτήσης ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ, ο Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια έτυχαν θερμής υποδοχής μετά την κάθοδό τους από το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One από τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Ρέουβεν Ρίβλιν και Μπένιαμιν Νετανιάχου.

«Για το πρώτο ταξίδι μου στο εξωτερικό ως προέδρου, ήρθα σε αυτή την αρχαία και ιερή γη για να επαναβεβαιώσω τους ακατάλυτους δεσμούς ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο κράτος του Ισραήλ», δήλωσε στο αεροδρόμιο του Τελ-Αβίβ.

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής με τους άραβες ηγέτες στη Σαουδική Αραβία και πριν από εκείνην της Ομάδας των Επτά (G7) τις επόμενες ημέρες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε λόγο για μεγάλη σύγκλιση συμφερόντων στη μάχη κατά του εξτρεμισμού. Δίνει, όπως είπε, «μια σπάνια ευκαιρία να φέρουμε την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή».

«Στη διάρκεια των ταξιδιών μου αυτές τις ημέρες, βρήκα νέους λόγους για ελπίδα», είπε ο Τραμπ.

«Έχουμε ενώπιόν μας μια σπάνια ευκαιρία να φέρουμε την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρήνη σε αυτή την περιοχή και στους ανθρώπους της, νικώντας την τρομοκρατία και δημιουργώντας ένα μέλλον ειρήνης, αρμονίας, ευημερίας και ειρήνης, όμως μόνο δουλεύοντας από κοινού μπορούμε να φθάσουμε εκεί. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος», είπε.

Ο Τραμπ, ο οποίος είχε εκφράσει την πρόθεσή του να προεδρεύσει μια μέρα σε μια συμφωνία ειρήνης ανάμεσα στους Ισραηλινούς και στους Παλαιστίνιους, δεν αναφέρθηκε άμεσα στη σύγκρουση, μία από τις πιο παλιές στον κόσμο. Ο Νετανιάχου, από την πλευρά του, δήλωσε πως το Ισραήλ συμμερίζεται τη δέσμευση του Τραμπ για την επίτευξη ειρήνης και πως «το Ισραήλ τείνει τη χείρα για την ειρήνη σε όλους τους γείτονές μας, περιλαμβανομένων των Παλαιστινίων»

«Μακάρι το πρώτο ταξίδι σας στην περιοχή μας να αποδειχθεί ένα ιστορικό ορόσημο στην πορεία προς τη συμφιλίωση και την ειρήνη», είπε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here