Στο ηλεκτρονικό σφυρί βγαίνει η πρώτη κατοικία Βολιώτη επαγγελματία για χρέος 42.395 €

O πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας για Βολιώτη ελέυθερο επαγγελματία είναι πλεόν γεγονός. Αύριο Τετάρτη, με επίσπευση τράπεζας βγαίνει στο ηλεκτρονικό σφυρί η πρώτη κατοικία ενός Βολιώτη επαγγελματία σε συμβολαιογραφείο της Λάρισας για χρέος 42.395,54 €.

Το Στέκι Αλληλεγγύης για όλους, η ΟΕΒΕΜ και άλλες συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο που οργανώνει η πρωτοβουλία πολιτών της Λάρισας κατά των πλειστηριασμών, για να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη. Ο Ηλίας Βαγδούτης, ελεύθερος επαγγελματίας, που ζει με τη διαζευγμένη και άνεργη μητέρα του, δήλωσε ότι όλα ξεκίνησαν το 2005, όταν πήρε τραπεζικό δάνειο για να φτιάξει το σπίτι του.

Μέχρι το 2012 ήταν συνεπής, αλλά στη συνέχεια, επειδή δεν υπήρχαν χρήματα για να πληρώνει, έκανε αίτηση ένταξης στο νόμο Κατσέλη, που πριν 1,5 μήνα απορρίφθηκε, λόγω της εμπορικής δραστηριότητας που ασκεί.Ο επαγγελματίας είπε ότι επειδή δεν θέλει να του χαριστεί τίποτα και θέλει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, πήγε στην τράπεζα για διακανονισμό, του ζήτησαν 1.000 € προκαταβολή και 420 € δόση, ενώ η αποπληρωμή θα όλοκληρωθεί όταν ο ίδιος θα είναι 72 ετών!

Όπως είπε, ο ίδιος βρήκε το ποσό της προκαταβολής, το έδωσε και ήταν συνεργάσιμος, από την τράπεζα δεν ήταν αξιόπιστοι. «Μετά από μία εβδομάδα χωρίς να επικοινωνήσουν μαζί μου, ζήτησαν άλλα 4000 € προκαταβολή με τη δικαιολογία ότι το χρέος ήταν 15.000 και η τράπεζα ζητά μόλις 4.000 € ως προκαταβολή.

Ο δανειολήπτης ανέφερε ότι προσπαθεί με διάφορα μέσα που έχει να πολεμήσει αυτό που τον αδικεί.

Ο κ. Βαγδούτης εκτίμησε ότι η στάση της τράπεζας ήταν πρόφαση και όλα είναι προσχεδιασμένα, ενώ πρόσθεσε ότι από τις 300.000 € που είχε πάει αρχικά δάνειο, αποπλήρωσε τις 100.000 €, αλλά το κεφάλαιο δεν μειώθηκε σχεδόν καθόλου.

Η Μαρία Νεοφώτιστου, συντονίστρια του Στεκιού Αλληλεγγύης για όλους είπε ότι πιστοί στις αρχές τους θα σταθούν δίπλα στους συμπολίτες που έχουν ανάγκη και πρόσθεσε ότι είναι αδικία να εκπλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες για ένα δάνειο που πήρε κάποιος κάποια στιγμή και λόγω κρίσης να προσπαθεί να αποπληρώσει.
Στη συνέντευξη βρέθηκαν και άλες συλλογικότητες όπως η Λαϊκή συνέλευση Αγίου Νεκταρίου και η Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας ενάντια στους Πλειστηριασμούς, ενώ ο Γιάννης Μπάλλας κάλεσε και άλλους ενεργούς πολίτες να συμπαρασταθούν με φυσική παρουσία έξω από το Συμβολαιογραφείο της Λάρισας αύριο το μεσημέρι στην οδό Γκούμα 4.

Στη συνέντευξη βρέθηκαν και άλες συλλογικότητες όπως η Λαϊκή συνέλευση Αγίου Νεκταρίου και η Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας ενάντια στους Πλειστηριασμούς, ενώ ο Γιάννης Μπάλλας κάλεσε και άλλους ενεργούς πολίτες να συμπαρασταθούν με φυσική παρουσία έξω από το Συμβολαιογραφείο της Λάρισας αύριο το μεσημέρι στην οδό Γκούμα 4.

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών της Λάρισας κατά των πλειστηριασμών δήλωσε ότι αποφασίστηκε να γίνει κινητοποίηση από το συμβολαιογραφικό γραφείο αύριο στις 2 το μεσημέρι και ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου για να αντιδράσουν στο θέμα της υπερχρέωσης.

Ο αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Βασίλης Τόπας δήλωσε ότι η Ομοσπονδία ενημερώθηκε για την περίπτωση του επαγγελματία και καταδικάζει αυτή την πράξη.

Οι παραβρισκόμενοι εξήραν το θάρρος του Ηλία Βαγδούτη και να μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημά του και ζήτησαν να υπάρχει διαγραφή χρέους όταν κάποιος αποδεδειγμένα δεν μπορεί να πληρώσει, ενώ οι τράπεζες να μην πωλούν τα δάνεια σε funds δάνεια με το 2 και 3% της αξίας τους, πριν διαπραγματευτούν με τον δανειολήπτη.

www.thessaliatv.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here