Στο Εφετείο από Σεπτέμβριο η δίκη της Χρυσής Αυγής

Τον Σεπτέβριο 2015 θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή νέας αίθουσας στο Εφετείο της Αθήνας όπου θα μεταφερθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Αυτό προκύπτει από ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος αναφέρει ότι για το μεσοδιάστημα συζητά «οποιαδήποτε άλλη εφικτή λύση».

«Αναγνωρίζω», τονίζει ο κ.Παρασκευόπουλος, «την οξύτητα των προβλημάτων που δημιουργούνται τόσο εντός της αίθουσας του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού όπου διεξάγεται η δίκη μελών της Χρυσής Αυγής όσο και στον περιβάλλοντα χώρο της.

Για το λόγο αυτό έχει ήδη δρομολογηθεί η κατασκευή νέας αίθουσας η οποία θα είναι έτοιμη στις αρχές του Σεπτέμβρη 2015. Εφόσον η διευθύνουσα τη δίκη ζητά άλλη αίθουσα, είμαι έτοιμος να φροντίσω για τη σχετική μετάθεση, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη εφικτή λύση στο μεσοδιάστημα».

Προηγήθηκε συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης με αντιπροσωπεία των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής στην δίκη της Χρυσής Αυγής, του δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη, του Αντιπεριφερειάρχη  Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη και επιτροπής κατοίκων της περιοχής, προκειμένου να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα του χώρου διεξαγωγής της δίκης. Στον κ.Παρασκευόπουλο προτάθηκε μέχρι την οριστική μεταφορά της  δίκης  στο Εφετείο, να γίνει μεταφορά άλλης δίκης απο το Εφετείο στον Κορυδαλλό και στην αίθουσα που θα αποδεσμευτεί να διεξαχθεί έως τον Σεπτέμβριο η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here