Στο εδώλιο σήμερα Λαγός και Μίχος για τη δολοφονική επίθεση στο «Συνεργείο»

 

Αρχίζει σήμερα στο Β Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η δίκη για τη δολοφονική επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη στις 10 Ιουλίου 2013, με κατηγορούμενους 9 άτομα, μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση είχε τεθεί αρχικά στο αρχείο, τελικά ανασύθηκε γεγονός που οδήγησε στην άρση της ασυλίας των χρυσαυγιτών βουλευτών, οι οποίοι κατηγορούνται για ηθική αυτουργία σε απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού και σε απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο από τα 50 άτομα που συμμετείχαν στην μοτοπορεία της ναζιστικής οργάνωσης, τα 20 μπήκαν στο στέκι και με κοντάρια και λοστούς και προκάλεσαν εκτεταμένες υλικές ζημιές. Από τη δολοφονική επίθεση τραυματίστηκε ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, ενώ την ώρα της επίθεσης  μέσα στον χώρο πραγματοποιούνταν μάθημα αγγλικών και υπήρχαν μικρά παιδιά που μαζί με την δασκάλα τους κατέφυγαν στην τουαλέτα του κτιρίου προκειμένου να προστατευτούν. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε  στις 19:30 το απόγευμα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στην επίθεση ήταν παρόντες οι βουλευτές της ΧΑ Λαγός και Μίχος, ενώ μετά από την καταγραφή των οχημάτων που βρέθηκαν στον χώρο αποκαλύφθηκε πως ο Γ. Λαγός είχε φτάσει στον χώρο της επίθεσης με το βουλευτικό του αυτοκίνητο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here