Στο εδώλιο ο παραολυμπιονίκης για το φόνο του βίαιου συζύγου-αντεραστή

Ξεκίνησε (και διεκόπη όμως για τις 15 Μαΐου)  στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του 39χρονου Παραολυμπιονίκη της κολύμβησης Βασίλη Τσαγκάρη,  που κατηγορείται ότι δολοφόνησε πριν από έναν ακριβώς χρόνο τον 47χρονο ξενοδόχο Μάριο Λουκόπουλου για χάρη της πρώην  συζύγου του θύματος.

Φωτογραφίες: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι το έγκλημα είχε διαπραχθεί στο Μοσχάτο, στο πρακτορείο ΟΠΑΠ του δράστη. Ο 39χρονος παραολυμπιονίκης είχε υποστηρίξει πως βρισκόταν εν αμύνη. Είχε πει συγκεκριμένα ότι ο Λουκόπουλος είχε εμφανιστεί επιθετικά στο πρακτορείο και τον είχε απειλήσει με όπλο. Καθώς πάλευαν εκείνος κατάφερε να αφοπλίσει τον Λουκόπουλο και τελικά τον πυροβόλησε αμυνομενος. Αιτία ήταν οι ερωτικές σχέσεις του παραολυμπιονίκη με την σύζυγο του θύματος. Εν συνεχεία όμως προέκυψαν στοιχεία που παρέπεμπαν σε προμελέτη και έφεραν τον παραολυμπιονίκη να έχει πιθανόν  προσχεδιάσει το έγκλημα και να έχει καλέσει το θύμα υποτίθεται για συζήτηση,  ουσιαστικά για να το παγιδεύσει.Είχε προκαλέσει αρνητική εντυπωση και το γεγονός ότι ο δράστης μετά τον πυροβολισμό (στο κεφάλι), άφησε αιμόφυρτο το θύμα, κατέβασε τα ρολά και έφυγε για το σπιτι του. Ο ίδιος είχε πει ότι είχε πανικοβληθεί, ότι κατέβασε τα ρολά ώστε εν τη απουσία του να μην πάρει κάποιος το όπλο. Πάντως έπεσε και σε αντιφάσεις, καθώς  ομολογησε τελικα ότι το όπλο με το οποίο πυροβόλησε το θύμα ήταν δικό του. Είπε συγκεκριμένα ότι το είχε για την προσωπική του ασφάλεια στο πρακτορείο, πάντα στο αμαξίδιό του.  Επέμεινε ότι δεν υπήρχε προμελέτη όμως και ότι απλά όταν επικράτησε ένταση και έγινε καβγάς, του επιτέθηκε το θύμα και εκείνος τότε χρησιμοποίησε το όπλο που είχε στο αμαξίδιο.

Η θλιβερή αυτή ιστορία ουσιαστικά είχε ως αιτία το ιδιαίτερα προβληματικό διαζύγιο του θύματος με την σύζυγό του μετά από μια θυελλώδη σχέση με μηνύσεις, ξυλοδαρμούς και απειλές.  Η  ερωτική σχέση του παραολυμπιονίκη με την πρώην σύζυγο του θύματος λειτούργησε σαν σπίθα σε μια εύφλεκτη κατάσταση.

Η σύζυγος εργαζόταν στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ του δράστη και παραπονιόταν συχνά στον εργοδότη της ότι ο πρώην σύζυγός της την απειλούσε και την έδερνε. Οπως η ίδια είπε, του έλεγε τα παράπονά της και αρχικά ήταν απλώς φίλοι. Οταν όμως μήνυσε το σύζυγό της για ξυλοδαρμό και ομηρεία και άλλες βιαιοπραγίες, και όταν πλέον δρομολογήθηκε το διαζύγιο, τότε αναπτύχθηκε η ερωτική της σχέση με το δράστη.

Κατά τα λεγόμενα της συζύγου αλλά και του δράστη,  ο Λουκόπουλος ήθελε εν συνεχεία  την επιμέλεια των παιδιών και εξακολουθούσε να απειλεί την πρώην σύζυγό του. Πίεζε τον παραολυμπιονίκη να καταθέσει στο δικαστήριο εναντίον της, ώστε να πάρει εκείνος την επιμέλεια των παιδιών. Συγκεκριμενα, ήθελε ο παραολυμπιονίκης να καταθέσει ότι είχε ερωτικές σχέσεις με τη σύζυγο από καιρό και όχι μετά το διαζύγιο.

Κατά την σημερινή πρώτη ημέρα της δίκης, κατέθεσε η πρώην σύζυγος του θύματος

Αρνήθηκε ότι διατηρούσε δεσμό με τον Βασίλη Τσαγκάρη κατά το διάστημα που ήταν παντρεμένη με το θύμα. Κατέθεσε επίσης  ότι ο σύζυγός της κακοποιούσε τόσο την ίδια όσο και τα δυο ανήλικα παιδιά τους. Η πολιτική αγωγή υποστήριξε ότι απεναντίας η σύζυγος ήταν εκείνη που όπλισε το χέρι του Παραολυμπιονίκη και ότι το δικαστήριο θα πρέπει να της απαγγείλει την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στη δολοφονία του συζύγου της ή της άμεσης συνέργειας της σε αυτήν.

Η πρώην σύζυγος κατέθεσε ότι ο σύζυγός της ήταν  ένας βίαιος άνδρας με πάθος για τα όπλα,  που είχε εμμονή μαζί της, την απειλούσε ότι θα της κάνει κακό και την πρακολουθούσε για να μαθαίνει  όλες τις κινήσεις της παρότι είχαν χωρίσει.

Η ίδια είπε

«Τον Απρίλιο του 2015 (δηλαδή 2 χρόνια πριν απο το έγκλημα) είχε εκδοθεί το διαζύγιό μας και  ο πρώην σύζυγός μου με κάλεσε στο σπίτι του με το πρόσχημα ότι ήταν αρρωστος και χρειαζόταν φροντίδα. Οταν μπήκα στο διαμέρισμά του,  κλείδωσε την πόρτα, πέταξε το κλειδί και με έδεσε με χειροπέδες. Από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα εκείνης της ημέρας με είχε δεμένη και με χτυπούσε. Μου είπε ότι θα με σκοτώσει και ότι θα στείλει ένα sms στον Βασίλη να πάει να με βρει στη θάλασσα. Μου είχε πει ότι μετά θα σκότωνε και εκείνον και την μητέρα του», είπε η μάρτυρας σημειώνοντας πως εκείνη την ημέρα κατάφερε να βγει από το διαμέρισμα πείθοντας τον πρώην σύζυγο της πως τον αγαπούσε και πως ήθελε να ξαναγίνουν κανονικό ζευγάρι.

Η μάρτυρας ανέφερε ότι κατήγγειλε τα όσα συνέβησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της και πως η ίδια και τα παιδιά της αισθάνονταν πλέον φόβο από τη συμπεριφορά του 47χρονου, ο οποίος σύμφωνα με την ίδια είχε δεκάδες όπλα και λόγω του ότι είχε ιδρύσει σύλλογο σκοποβολής.

«Ο Μάριος είχε πάντα όπλα και η ίδρυση του συλλόγου αυτού από εκείνον ήταν ένας από τους λόγους που με οδήγησαν στο διαζύγιο» είπε η πρώην σύζυγος.  «Ο Μάριος είχε καλέσει τον Βασίλη να καταθέσει στη δίκη ως ψευδομάρτυρας για την επιμέλεια των παιδιών μας… Να πει ότι είχαμε σχέσεις πριν απο το διαζύγιο και ότι εκείνος ήταν καλός σύζυγος και πατέρας. Όμως ο Βασίλης  δεν πήγε… Ο πρώην σύζυγός μου τον αποκαλούσε ειρωνικά «ο Βασιλάκης, ο ανάπηρος…»

(Υπενθυμίζεται ότι ο Παραολυμπιονίκης έμεινε παραπληγικός μετά από το τροχαίο ατύχημα που είχε προ 16 ετών)

Η πολιτική αγωγή υποστήριξε πως «η μάρτυρας και ο κατηγορούμενος σχεδίασαν το έγκλημα και εκείνη όπλισε το χέρι του Παραολυμπιονίκη». Ρώτησε μάλιστα την πρώην σύζυγο για ποιο λόγο δεν δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη.

«Δολοφονήθηκε ο πρώην σύζυγος σας δεν θέλετε να τιμωρηθεί ο κατηγορούμενος;¨» την ρώτησαν

Μάρτυρας: Όλοι τιμωρούνται. Να τιμωρηθεί στο μέτρο που πρέπει. Δεν είμαι Θεός ούτε δικαστής.

Η πολιτική αγωγή υπαινίχθηκε εν συνεχεία  ότι το όπλο του εγκλήματος ήταν της πρώην συζύγου και μάλιστα ότι της το είχε χαρίσει το θύμα που είχε πάθος με τα όπλα. Συμφωνα με την πολιτική αγωγή :

«Η δολοφονία  έγινε με ένα μικρό όπλο. Η πρώην σύζυγος έχει φωτογραφηθεί με φόρμα παραλλαγής να σκοπεύει. Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι είχε το όπλο του εγκλήματος από το 2010, ότι το είχε αγοράσει από κάπου παράνομα, ωστόσο η αστυνομία έχει εντοπίσει ότι είχε χρησιμοποιηθεί το 2015….Υπάρχουν μάρτυρες που έχουν καταθέσει ότι το θύμα  είχε κάνει δώρο στην σύζυγό του  ένα μικρό πιστόλι «zastava» σαν και αυτό με το οποίο έγινε ο φόνος…»

Η πρώην σύζυγος αρνήθηκε ότι είχε όπλο

«Δεν είχα ποτέ όπλο, είναι ψέματα», είπε. «Δεν τους γνωρίζω αυτούς τους μάρτυρες που υποστηρίζετε ότι λένε πως μου είχε χαρίσει όπλο ο πρώην σύζυγός μου»

Εν συνεχεία η πολιτική αγωγή επέμεινε ότι ο δράστης και το θύμα δεν είχαν λόγους να έχουν κακές σχέσεις και «τα είχαν βρει μεταξύ τους» αλλά η πρώην σύζυγος «δηλητηρίαζε» το μυαλό του δράστη πως το θύμα είχε κακές προθέσεις  και πως ήθελε να σκοτώσει τον Παραολυμπιονίκη.

Το θύμα, που διατηρούσε μικρό ξενοδοχείο  στον Πειραιά, είχε άδειες οπλοφορίας για τρία πιστόλια, δύο τυφέκια και μία σκοπευτική διόπτρα, οι οποίες ανακλήθηκαν στις 5 Αυγούστου του 2016, εξαιτίας δικογραφίας που είχε σχηματισθεί σε βάρος του μετά από μηνύσεις της εν διαστάσει συζύγου του. Αντιμετώπιζε κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη, αρπαγή, παράνομη κατακράτηση, απειλή, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και εξύβριση, και  του είχε αφαιρεθεί ο οπλισμός.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here