Στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν 4.000 νέοι πτυχιούχοι εργαζόμενοι με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν 4.000 νέοι πτυχιούχοι που εργάζονταν σε φορείς του Δημοσίου μέσω επιδοτούμενου προγράμματος του ΟΑΕΔ καθώς η κυβέρνηση δεν έχει κάνει την απαιτούμενη ανανέωση.
«Εμείς έχουμε διοριστεί με την δημόσια πρόσκληση 11/2018 που βγήκε 22/11/2018 είμαστε όλοι πτυχιούχοι, ήταν βασικό κριτήριο να έχουμε πιστοποίηση υπολογιστών και ξένων γλωσσών και οι περισσότεροι έχουμε μεταπτυχιακό και διδακτορικό. Μπήκαμε επίσης με κριτήρια ΑΣΕΠ. Έχουμε ειδίκευση σε αυτό που κάναμε και συγκεκριμένα κριτήρια βάσει των οποίων αξιολογηθήκαμε» σημείωσε ο Δ. Γκούρης, συντονιστής της επιτροπής των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά» .

«Επειδή πολλές φορές ακούμε να πετάνε λάσπη για εμάς, δεν μπήκαμε επειδή μας διορίσανε κάποιοι» ξεκαθάρισε επιπλέον, αναφέροντας ότι «το πρόγραμμα αυτό ήταν για ένα χρόνο με δυνατότητα ανανέωσης. Ξεκινάει και λήγει τον Φεβρουάριο, τα μηνύματα που έρχονται από την παρούσα κυβέρνηση είναι αρνητικά, όσες συναντήσεις έχουμε επιδιώξει με υπουργούς και συγκεκριμένα τον κ. Βρούτση δεν έχουν γίνει, και ο ίδιος αποφεύγει αποφεύγει να μας συναντήσει. Ελπίζουμε την Τετάρτη να το κάνει γιατί πρόκειται για 4.000 άτομα που διορίστηκαν από τα 5.500 που αφορούσε συνολικά το πρόγραμμα».

«Η κυβέρνηση βγήκε με μότο την ανακοπή του brain drain. Αυτό φαίνεται ότι ήταν απλά ένα προεκλογικό σύνθημα το οποίο με την εκλογή της κυβέρνησης σταμάτησε. Εμείς από τον Φεβρουάριο ετοιμάζουμε απ` ότι φαίνεται τη βαλίτσα μας γιατί η χώρα μας δε μας θέλει» είπε ακόμη ο κ. Γκούρης.

Οι συμμετέχοντες-ουσες στο πρόγραμμα αυτό ζητούν μεταξύ άλλων την άμεση ανανέωση της σύμβασης για ένα χρόνο, στελέχωση των Υπουργείων που εργάζονται, να σταματήσει η πολιτική ανακύκλωση της ανεργίας, καμία απόλυση συναδέλφου τους, να σταματήσει η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα.

Την Τετάρτη καλούν σε διαμαρτυρία στις 12 μ.μ. στην Αθήνα έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών και την ίδια ώρα έξω από το ΥΜΑΘ στη Θεσσαλονίκη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here