Στο δρόμο και πάλι οι υγειονομικοί για ενίσχυση της δημόσιας υγείας

Για μια ακόμα φορά οι «ήρωες» της πανδημίας κατέβηκαν στο δρόμο για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα. Διεκδικούν προσλήψεις, υπογραμμίζοντας ότι έναν χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας παραμένουν σημαντικές οι ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία, ενώ καταγγέλλουν την άρνηση της κυβέρνησης  να αναγνωρίσει την προσφορά τους εντάσσοντάς τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Πριν από λίγο έφτασε στο υπουργείο Υγείας η πορεία της ΠΟΕΔΗΝ και ενώθηκε με την κινητοποίηση που πραγματοποιεί στην Αριστοτέλους η ΟΕΝΓΕ. Η ομοσπονδία των εργαζομένων στα νοσοκομεία, που νωρίτερα πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, πραγματοποιεί στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ η ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών είναι σήμερα σε 24ωρη απεργία. Βασικά αιτήματα και των δύο ομοσπονδιών των υγειονομικών είναι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ένταξη στα ΒΑΕ και αυξήσεις στους μισθούς, ενώ η ΟΕΝΓΕ ζητεί επιπλέον την απεμπλοκή των νοσοκομείων από τους εμβολιασμούς και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα για τη διαχείριση της πανδημίας.

Η ΠΟΕΔΗΝ συμφώνησε να έχει συνάντηση την ερχόμενη Πέμπτη με τον υφυπουργό Εργασίας Πάνο Τσακόγλου, για τα ζητήματα των ΒΑΕ και του αιτήματός της να κηρυχθεί εργατικό ατύχημα ο θάνατος νοσηλευτών από κορωνοϊό. Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι οι κενές οργανικές θέσεις είναι χιλιάδες, ενώ 16.000 έκτακτοι βρίσκονται σε διαρκή ομηρία με ολιγόμηνες παρατάσεις των συμβάσεων και τους εργολάβους να βρίσκονται προ των πυλών. Ζητεί έτσι να μονιμοποιηθούν οι έκτακτοι, να υπάρξουν αυξήσεις στους μισθούς, καθώς και επαρκή μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here