Στο Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Σλοβάκος πρώην διεθνής διαιτητής Λούμπος Μίχελ!

Έκπληξη έκρυβε η Γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που είχε ως κύριο θέμα την αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου και την εκλογή νέων μελών. Το Δ.Σ. του «Δικεφάλου» θα αποτελείται από 8 μέλη, τους Ιάκωβο Αγγελίδη, Νίκο Βεζυρτζή, Μάκη Γκαγκάτση, Μαρία Γκοντσάρεβα, Δημοκράτη Παπαδόπουλο, Ηλία Γεροντίδη (αποχώρησε προσωρινά για τεχνικούς λόγους), Αρτούρ Νταβιντιάν, ενώ την έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία του… Λούμπος Μίχελ.

O Μίχελ είναι 47 ετών, πρώην διεθνής διαιτητής από τη Σλοβακία, ο οποίος έγινε ρἐφερι σε ηλικία 25 χρονών, ενώ βρέθηκε ανάμεσα σε αυτούς που σφύριξαν τον τελικό της Πόρτο με την Σέλτικ στο UEFA Cup. Ακόμη, ψηφίστηκε τρίτος καλύτερος διαιτητής στον κόσμο το 2005, δεύτερος το 2006 και τρίτος το 2007 από την IFFHS. Τα τελευταία χρόνα εργαζόταν στη Σαχτάρ στο τμήμα των διεθνών σχέσεων και ουσιαστικά θα έχει τον ρόλο που θα έπαιρνε στην ΠΑΕ ο Τάσος Κάκος.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους, ο Νίκος Βεζυρτζής θα αναλάβει την διεύθυνση του αγωνιστικού τμήματος και θα είναι ο ένας από τους δύο αντιπροέδρους (ο άλλος, θα είναι ο Μάκης Γκαγκάτσης), ενώ ο Γιώργος Κούδας (αν και ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο) θα είναι εξωδιοικητικό στέλεχος και θα έχει ρόλο συμβούλου, τόσο στη διοίκηση όσο και στον Ιβάν Σαββίδη.

Σύμφωνα με τα λόγια του Αγγελίδη, ο Ζαγοράκης δεν θα έχει κανένα ρόλο στην ΠΑΕ. «Δεν είναι ανάγκη να σχολιάζουμε την κάθε φήμη που βγαίνει» είπε λακωνικά.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, έδωσε τις απαραίτητες επεξηγήσεις σχετικά με το ρόλο του Μίχελ και των υπόλοιπων στο νέο Δ.Σ.

Αναλυτικά:

«Ολοκληρώθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, με κύριο θέμα την έγκριση της εισόδου νέων μελών στο ΔΣ Με δεδομένη την είσοδο του κ. Νίκου Βεζυρτζή στην προηγούμενη τακτική γενική συνέλευση, η σημερινή απόφαση αφορά την επέκταση του ΔΣ, το οποίο πλέον γίνεται οκταμελές. Πέρα από την επάνοδο σε αυτό του κ. Ηλία Γεροντίδη (ο οποίος είχε παραιτηθεί τυπικά για να αντικατασταθεί από τον κ. Νίκο Βεζυρτζή) στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας έγιναν δυο σημαντικές προσθήκες.

Ο κ. Λούμπος Μίχελ, πρώην διεθνής διαιτητής, αλλά και βουλευτής Σλοβακίας είναι το ένα νέο μέλος. Με σπουδαία διαιτητική καριέρα, ο 47χρονος Σλοβάκος (γεν. 16/5/1968 στο Στροπκόβ της πρώην Τσεχοσλοβακίας) είναι ο 6ος καλύτερος διαιτητής του 21ου αιώνα σύμφωνα με την Διεθνή Υπηρεσία Στατιστικής και Ιστορίας του Ποδοσφαίρου, με παρουσίες σε τελικό Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (Πόρτο – Σέλτικ 2003), Τσάμπιονς Λιγκ (Μάντσεστερ-Τσέλσι 2008), Παγκόσμια Κύπελλα (2002 και 2006) και Ευρωπαϊκά Κύπελλα (2004 και 2008). Ο κ. Μίχελ θα αναλάβει το κομμάτι των Διεθνών Σχέσεων της εταιρίας.

Δεύτερο νέο μέλος στο Δ.Σ. είναι ο κ. Αρτούρ Νταβιντιάν. O 38χρονος (γεν. 28/10/1977 στο Ροστόφ) κάτοχος MBA του Oxford University ανήκει στο επιτελείο των επιχειρήσεων του κ. Ιβάν Σαββίδη και ζει και εργάζεται πλέον μόνιμα στην Ελλάδα ως Διευθύνων Σύμβουλος της Dimera. Ο κ. Νταβιντιάν θα ενισχύσει τον τομέα της οικονομικής και εταιρικής ανάπτυξης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Τέλος, χωρίς θέση στο Δ.Σ. αλλά σε στενή επαφή με τα μέλη του και τον ίδιο τον μεγαλομέτοχο, ως σύμβουλός τους, θα βρίσκεται ο Γιώργος Κούδας. Το μέγεθος της προσωπικότητας και της προσφοράς του κ. Κούδα δεν αποτυπώνονται με λέξεις και η συμβολή του θα είναι καθοριστική για να ενώσει όλες τις δυνάμεις της οικογένειας κάτω από την αγάπη για το Σύλλογο και τη γνώση του τι πρεσβεύει αυτός.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για τον ΠΑΟΚ η ενεργή πλέον συμμετοχή του Γιώργου Κούδα στην μεγάλη προσπάθεια ανάπτυξης της ομάδας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο όπως διαμορφώθηκε μετά τη σημερινή έκτακτη Γ.Σ. έχει ως εξής:

Ιάκωβος Αγγελίδης – Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

Νικόλαος Βεζυρτζής – Αντιπρόεδρος

Χρυσόστομος Γκαγκάτσης – Αντιπρόεδρος

Maria Goncharova – Μέλος

Δημοκράτης Παπαδόπουλος – Μέλος, Εκπρόσωπος Α.Σ. ΠΑΟΚ

Ηλίας Γεροντίδης – Μέλος

Lubos Michel – Μέλος

Artur Davidyan – Μέλος»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here