Στο χαμηλότερο μήνα οι αποδόσεις του ελληνικού ομολόγου

Στο χαμηλότερό του επίπεδο από τις 13 Δεκεμβρίου διολίσθησε το επιτόκιο του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, στον απόηχο της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή στην κυβέρνηση με 151 «ναι». Ώθηση στους ελληνικούς τίτλους δίνει και το γεγονός πως οι επενδυτές τις τελευταίες ημέρες στρέφονται στην αγορά ομολόγων, με φόντο την αβεβαιότητα που πηγάζει από τις εξελίξεις γύρω από το Brexit και το «shutdown» στις ΗΠΑ.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου ανέρχεται αυτήν την ώρα (11.30) στο 4,22%, καταγράφοντας πτώση δύο μονάδων βάσης. Το spread έναντι των γερμανικών ομολόγων βρίσκεται στις 402 μονάδες βάσης. Σταθερή παραμένει η απόδοση του 5ετούς ομολόγου που κυμαίνεται στο 3,16%.

Στην αγορά κρατικού χρέους της γηραιάς ηπείρου το επιτόκιο του γερμανικού 10ετούς ομολόγου παραμένει αμετάβλητη στο 0,22%. Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς υποχωρεί κατά μία μονάδα βάσης στο 0,63%, ενώ το επιτόκιο του 10ετούς βρετανικού ομολόγου υποχωρεί κατά μία μονάδα βάσης στο 1,30%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,76%, καταγράφοντας άνοδο μίας μονάδας βάσης. Το spread του ιταλικού 10ετούς ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού βρίσκεται στις 254 μονάδες βάσης.

Εν μέσω σχεδίων της Μαδρίτης για την έκδοση κρατικών τίτλων, το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου της Ισπανίας υποχωρεί κατά δύο μονάδες βάσης στο 1,36%, με την απόδοση του πορτογαλικού 10ετούς να διολισθαίνει κατά τρεις μονάδες βάσης στο 1,76%.

Στο μεταξύ, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου βρίσκεται στο 2,71%, υποχωρώντας κατά μία μονάδα βάσης σε σύγκριση με χθες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here