Στις 8 Ιουνίου θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής

Bήμα βήμα αποκαλύπτεται  η τακτική που θα ακολουθήσει η  Χρυσή Αυγή στην πολύκροτη δίκη των κατηγορουμένων μελών και στελεχών της, η οποία διακόπηκε σήμερα για να συνεχιστεί την Δευτέρα 8 Ιουνίου.

Μετά την επιχείρηση απαξίωσης της δικαστικής διαδικασίας μέσω της απουσίας του ηγετικού πυρήνα της νεοναζιστικής οργάνωσης από το ακροατήριο, κατά τη σημερινή διαδικασία εγκαινιάσθηκε η τακτική των καταγγελιών για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη. Παράλληλα οι κατηγορούμενοι επιχειρούν τη σαλαμοποίηση της δικογραφίας σε επί μέρους υποθέσεις, ώστε οι εκπρόσωποι της πολιτικής αγωγής να μην παρασταθούν για  τις κατηγορίες περί συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης που αφορούν τη συνολική εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συνήγοροι υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής κατέθεσαν σήμερα  Πέμπτη ενστάσεις ως προς τη νομιμοποίηση της πολιτικής αγωγής  με την εισαγγελέα της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου να επιφυλάσσεται να πάρει θέση . Αντίθετα, οι δικαστές  έκαναν δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως και επέτρεψαν να παραστούν ως πολιτική αγωγή εκτός από τον πατέρα του Παύλου Φύσσα και η μητέρα αλλά και η αδελφή του.

Ο βουλευτής της Χ.Α και κατηγορούμενος Μιχ. Αρβανίτης μίλησε για παρέμβαση της προηγούμενης κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης ώστε να αποδοθεί  συλλογική ευθύνη στα μέλη της Χ.Α!
Λαμβάνοντας το λόγο ανέφερε ότι θα πρέπει να αρθεί ο περιοριστικός όρος που του έχει επιβληθεί για απαγορεύση συμμετοχής του σε δημόσιες εκδηλώσεις, ως αντισυνταγματικός και παράνομος. Ανέφερε επιπλέον πως αν η προδικασία είχε γίνει σωστά, τότε ο Γ. Ρουπακιάς που κατηγορείται για τη δολοφονία του Π. Φύσσα θα έπρεπε να δικαστεί από Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Οσον αφορά στο θέμα της άρσης των περιοριστικών όρων, αίτημα που έχει υποβληθεί από κατηγορούμενους  και συγκεκριμένα από τον  αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, τη σύζυγό του Ελένη Ζαρούλια αλλά και τους βουλευτές Αντώνη Γρέγο , Μιχάλη Αρβανίτη και Δημήτρης Κουκούτση το δικαστήριο επιφυλάχθηκε. Από την πλευρά της η εισαγγελέας,  ζήτησε να απορριφθούν τα αιτήματα καθώς, όπως είπε οι κατηγορούμενοι, πρώην και νυν βουλευτές, θα είχαν δικαίωμα να υποβάλουν αυτά τα αιτήματα μόνο σε περίπτωση που η δίκη επρόκειτο να αναβληθεί ή να ματαιωθεί.

Το ζήτημα του χώρου διεξαγωγής της δίκης επανήλθε και κατά την πέμπτη ημέρα της συνεδρίασης. Η άρνηση του προέδρου της Τριμελούς Διοίκησης του Εφετείου Δ. Μόκκα να δεχθεί τη μεταφορά της δίκης σε αίθουσα του Εφετείου μπλοκάρει κάθε διαδικασία με αποτέλεσμα το αίτημα να παραμένει χωρίς ικανοποίηση. Παρά τις δύο αιτήσεις που υπέβαλε στον κ.Μόκα η πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Μαρία Λεπενιώτη εισέπραξε την αρνητική απάντηση του δικαστικού λειτουργού.

Όπως ενημέρωσε το δικαστήριο η κ. Λεπενιώτη ζήτησε στη συνέχεια  με νέο έγγραφο της από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή της δίκης καθώς  μέχρι τον Σεπτέμβριο οπότε και θα είναι έτοιμη η αίθουσα στο Εφετείο, σύμφωνα με την δέσμευση του υπουργού Δικαιοσύνης, η δίκη της Χρυσής Αυγής θα συμπίπτει με αυτή των » Πυρήνων της Φωτιάς».

«Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να δικάζουμε μια φορά το μήνα» είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος και ξεκαθάρισε ότι η λύση στο θέμα βρίσκεται στα χέρι του κ. Μόκκα. » Δουλειά μας είναι να δικάζουμε, απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα» ανέφερε η κ.Λεπενιώτη.

Και σήμερα απόντες ήταν και πάλι τα «μεγάλα» ονόματα των κατηγορουμένων χρυσαυγιτών. Στο δικαστήριο από τους συνολικά 68 κατηγορούμενους βρίσκονταν μόλις 18 μεταξύ των οποίων οι πρώην και νυν βουλευτές της Χρυσής Αυγής Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Στάθης Μπούκουρας , Αντώνης Γρέγος και Μιχάλης Αρβανίτης.

Η δίκη συνοδεύτηκε και αυτή τη φορά με συγκέντρωση του αντιφασιστικού κινήματος, συνθήματα κατά του ναζισμού και πανό που έγραφαν «Ισόβια στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής», «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here