Στις παρυφές της Ράκκα οι Κούρδοι της Συρίας-Ετοιμοι για μάχη με το Ισλαμικό Κράτος

Σφίγγει ο κλοιός των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων(SDF), της αραβοκουρδικής συμμαχίας στην οποία ηγετική θέση κατέχει η κουρδική πολιτοφυλακή(YPG) γύρω από την πόλη της Ράκκα, της ντε φάκτο πρωτεύουσας του Ισλαμικού Κράτους.

Οι Κουρδικές δυνάμεις της Συρίας, με την συνεχιζόμενης βοήθεια των αμερικανών, βρίσκονται πλέον σε απόσταση αναπνοής, 2 μόλις χλμ από τα όρια της Ράκκα και ετοιμάζονται για την μεγάλη μάχη της απελευθέρωσης της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στη Ράκκα, έχουν συγκεντρωθεί περί τους 4.000 μαχητές του ISIS, οι οποίοι είναι έτοιμοι να πολεμήσουν μέχρι τέλους.

Οι κουρδικές δυνάμεις των SDF έχουν πλέον οπτική επαφή με τα όρια της Ράκκα, καθώς τις τελευταίες ημέρες απελευθέρωσαν άλλα 6 χωριά στα περίχωρά της.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η παράδοση στρατιωτικού υλικού και εξοπλισμού από τις ΗΠΑ στους Κούρδους της Συρίας, με στόχο την ενίσχυσή τους ενόψει της μάχης για την Ράκκα. Παρά τις αντιδράσεις της Τουρκίας, οι ΗΠΑ παραδίδουν όπλα, σφαίρες καθώς και πυραύλους TOW για άμυνα κατά των αυτοσχέδιων αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές για επιθέσεις αυτοκτονίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here