Στις κάλπες σήμερα οι φοιτητές-Μύλος με τις εκλογές στην ΑΣΟΕΕ

Από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα διεξάγονται σήμερα οι φετινές φοιτητικές εκλογές.

Προς το παρόν, ηρεμία επικρατεί στις τάξεις των φοιτητικών παρατάξεων, ενώ για άλλη μία χρονιά, «στον αέρα» είναι οι εκλογές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τις παρατάξεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΠΑΣΠ να επιρρίπτουν ευθύνες η μία στην άλλη για τις διπλές κάλπες.

Η ΔΑΠ πρότεινε ως χώρο διεξαγωγής των εκλογών το πανεπιστημιακό κτίριο της οδού Τροίας στην Κυψέλη, βάζοντας όμως ως απαρέγκλιτο όρο την ύπαρξη αστυνομικών δυνάμεων, σεκιούριτι και τη χρήση καμερών.

Ολες οι αριστερές παρατάξεις διαφώνησαν με κάθε μέτρο αστυνομικής επιτήρησης, αλλά ζήτησαν την παραχώρηση του συγκεκριμένου κτιρίου, θεωρώντας ότι μόνο έτσι η διαδικασία θα είναι δημοκρατική, ενιαία, μαζική και σε χώρο ασύλου.

Η ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ (πολύ ισχυρή, «αποστασιοποιημένη» πολιτικά από το ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια) εξασφάλισε την παραχώρηση του κλειστού γηπέδου του Σπόρτιγκ όπου τελικά θα γίνουν οι σημερινές εκλογές.

Η ΔΑΠ διαφωνεί με τον χώρο, επιμένει στο κτίριο της Τροίας με σεκιούριτι και κάμερες και δεν έχει δηλώσει επισήμως αν θα προσέλθει στις εκλογές.

Την ίδια ώρα ποικίλλουν οι αντιδράσεις στις αριστερές παρατάξεις. Η Πανσπουδαστική επιλέγει τη λύση του πολιτικού άκυρου, ενώ η Α.Ρ.Εν.Α (Αυτόνομη Ριζοσπαστική Ενότητα ΑΣΟΕΕ) μαζί με τη Resistencia-EAAK σε κοινό τους κείμενο καλούν όλους τους φοιτητές «να μη νομιμοποιήσουν ούτε στο ελάχιστο εκλογές εκτός ΑΣΟΕΕ, απέχοντας από την εκλογική διαδικασία που θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Σπόρτιγκ» και θέλουν να δώσουν μάχη για την επιστροφή τους με σωστούς όρους στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ.

Από την άλλη πλευρά, η Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση-ΕΑΑΚ καλεί όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να «βάλουν πλάτη ώστε να διεξαχθούν οι φοιτητικές εκλογές, ενιαία, μαζικά, δημοκρατικά».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here